El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Teatre Calderón es prepara per a la desescalada

El Teatre Calderón d'Alcoi és l'espai públic de referència a la ciutat./ Arxiu

La guia ja es pot consultar de forma pública i pretén ser de profit perquè altres espais la facen seua i l'adapten a les seues especificitats.

El teatre alcoià ha elaborat una guia pràctica amb les principals mesures de prevenció i seguretat que s'hauran de posar en marxa quan s'òbriguen de nou les portes al públic.

El Teatre Calderón d'Alcoi ha començat a treballar en una hipotètica reobertura de la sala dins d'aquest Pla de Transició a la Nova Normalitat desenvolupat pel Govern central. Recordem que els teatres poden obrir les seues portes al públic, amb restriccions d'aforament, a partir de la Fase 2 d'aquest pla per a la desescalada. Tot i que la Generalitat Valenciana ja ha avançat que no té previst demanar encara el pas a aquesta Fase 2, des del teatre alcoià treballen per a tenir l'espai a punt per quan aquest moment arribe.

Així és com des del Calderón s'ha enllestit una completa guia pràctica amb totes les mesures de control i sanitàries que s'hauran d'instaurar quan el teatre òbriga les seues portes al públic. Des del teatre afirmen que es tracta de la primera guia d'aquestes característiques que s'edita des d'un teatre públic valencià. De fet, ja es pot accedir al contingut íntegre d'aquest document des de la web del teatre, i la intenció de la sala alcoiana és que altres teatres valencians li donen ús i facen les adaptacions pertinents als seus respectius espais.

En aquestes pàgines trobem algunes de les claus i dels protocols que estaran presents en aquesta nova normalitat als teatres. A banda de la preparació de l'espai amb una neteja intensiva i l'adquisició de sistemes i equips de control de temperatura, desinfecció... també es dibuixen algunes de les principals mesures d'aplicació pràctica, des de la higiene personal i la desinfecció dels equips, fins al transcurs dels muntatges a l'escenari, la recepció de les companyies, l'accés del públic, la venda d'entrades o l'acomodació dels usuaris en sala, per exemple. 

"La guia per a la desescalada del Calderón", diuen des de l'espai, "pretén ser un document viu, obert, susceptible de tot tipus de millora a mesura que la desescalada vaja avançant. La intenció primera és transmetre a la ciutadania en general, i al nostre públic en particular, que el teatre treballa per a preparar les instal·lacions i als seus equips de treball per tal de garantir que les portes es puguen obrir amb total seguretat quan arribe el moment. No hem d'anticipar-nos, però sí que hem de previndre i anar preparant-nos per a tornar amb totes les mesures de prevenció i amb la tranquil·litat que serà un espai segur per a públic, companyies i treballadores".