El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Teatre Principal, la Placeta Ferrandis i Carbonell o Cervantes seran escenaris de la Mostra de Teatre d'Alcoi

Microepisodis, de Bramant Teatre
El 65% de companyies participants són valencianes

 Pel que fa a les companyies, seran 23 les que acudisquen en la 28a edició de la fira escènica. Aquestes vindran des de 7 comunitats autònomes, encara que el 65% són valencianes (15 companyies). La cloenda està reservada per a la producció de l’Institut Valencià de Cultura (Teatre del Poble Valencià) i Teatres de la Diputació de València. 'Els nostres' és un treball signat per un privilegiat elenc de dramaturgs valencians i protagonitzat per grans professionals. Aquesta s'escenificarà al Teatre Calderón a les 20:30 h del divendres 1 de juny.

Comença a rodar la maquinària de la fira escènica alcoiana. La Mostra de Teatre 2018 se celebrarà des del 26 de maig a l'1 de juny i compta amb importants novetats. Una d'aquestes són els escenaris. La Placeta Ferrandis i Carbonell, i el Passeig de Cervantes es convertiran en improvisats teatres en alguns moments de l'esdeveniment. Pel que fa a les companyies, seran 23 les que acudisquen en la 28a edició de la fira escènica. Aquestes vindran des de 7 comunitats autònomes, encara que el 65% són valencianes (15 companyies). La programació completa la podeu consultar a la web oficial.

La primera actuació que es podrà veure a la Mostra serà el dissabte 26 de maig al Teatre Calderón. Des de Madrid s'escenificarà l'espectacle musical en castellà 'Merlín, la leyenda'. La cloenda està reservada per a la producció de l’Institut Valencià de Cultura (Teatre del Poble Valencià) i Teatres de la Diputació de València. 'Els nostres' és un treball signat per un privilegiat elenc de dramaturgs valencians i protagonitzat per grans professionals. Aquesta s'escenificarà al Teatre Calderón a les 20:30 h el divendres 1 de juny.

Pel que fa als escenaris, el Teatre Principal tornarà a acollir obres de la Mostra després que La Dependent deixara la gestió de l'espai (va obrir dos dies per a la Mostra Infantil). Altres espais escènics on es veurà teatre seran la Plaça de Dins, el Centre Cultural, el Teatre Salesians o la sala d'assaig del Teatre Calderón. Algunes de les companyies que repeteixen a la mostra alcoiana són Maduixa, Bramant, Bambalina, La Dependent o La Teta Calva.