El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Teatre Principal suspén la programació i finalitza el contracte amb La Dependent en març

Entrada al Teatre Principal / R. Lledó
La Dependent està "seguint un protocol" per comunicar a les companyies que anaven a actuar de forma més immediata

La coalició d'esquerres Guanyar Alcoi s'ha assabentat del "cessament de l'activitat i gestió del Teatre Principal d'Alcoi per part de La Dependent cia. de Teatre a partir del mes de març". Des del Teatre Principal indiquen que estan "seguint un protocol" per tal de comunicar la notícia a les companyies de teatre que anaven a actuar en breu "de la forma més elegant possible"

La coalició d'esquerres Guanyar Alcoi s'ha assabentat del "cessament de l'activitat i gestió del Teatre Principal d'Alcoi per part de La Dependent cia. de Teatre a partir del mes de març". Des del Teatre Principal indiquen que estan "seguint un protocol" per tal de comunicar "de la forma més elegant possible" la notícia a les companyies de teatre que anaven a actuar en breu.

Guanyar indica que el cessament de l'activitat del principal en març és un fet totalment alié que perjudica greument a la totalitat de la ciutat". Continua dient que també "posa en perill la continuïtat de l'Escola de Teatre Municipal, com el Betlem del Tirisiti o actuacions culturals ja programades".

Els d'Estefania Blanes asseguren que "és un tema amb suficient entitat i que, tal com hem pogut corroborar al Departament d'Intervenció de l'Ajuntament, pot afectar a molts més col·lectius, per tant seria convenient una reunió urgent a la Junta de Portaveus per a ser informats sobre aquests fets i les conseqüències, malgrat que aquesta reunió hauria d'haver-se realitzat abans". Sobre la gestió del govern municipal, afirmen que "lamentem profundament que el Govern del PSOE s'haja vist incapacitat de buscar alternatives i demanarem en la comissió informativa del pròxim dilluns 19 de febrer, la necessitat de treballar de forma àgil per donar resposta a aquesta problemàtica que es presenta i que pot afectar, com ja s'ha mencionat, a nombrosos col·lectius, empreses i associacions de la ciutat d'Alcoi que depenen, en major o menor mesura, dels fons rebuts per l'Ajuntament d'Alcoi".

El tema preocupa a Guanyar i per aquest motiu preguntaran a la propera comissió informativa sobre aquesta qüestió i sobre possibles conseqüències similars, a més d'exigir la necessitat d'estudiar alternatives per revertir aquests fets.