El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El telèfon de dubtes sobre la Covid-19 d'Alcoi ja no estarà operatiu després de 6.700 cridades

Ajuntament d'Alcoi

Els telèfons principals que cal tindre apuntats a partir d'ara són:

Centraleta municipal i telèfon de cita prèvia: 965537100

Telèfon d'atenció psicològica: 965537206

El número de telèfon gratuït 900750071 va nàixer fa més de dos mesos per donar resposta als dubtes, informació i acompanyament al voltant de la pandèmia de la Covid-19. Aquest servei telefònic ha finalitzat després de 10 setmanes de funcionament i d'atendre de més de 6.700 telefonades. Segons el portaveu del grup municipal socialista, Jordi Martínez, "la desaparició del telèfon especial 900 és una bona notícia, ens demostra que, a poc a poc, Alcoi torna a recuperar certa normalitat, sense oblidar mai, que la lluita contra la Covid-19 continua".

El número 900750071 deixa d'estar operatiu, passant a ser la centraleta municipal del 965537100 el número d'informació, conjuntament amb l'atenció presencial amb cita prèvia i el telèfon d'atenció psicològica 965537206.


El 900750071 va començar amb la declaració de l'estat d'alarma amb horari de 8 a 20 hores i podia atendre fins a 5 persones al mateix temps, en uns moments, on la població estava confinada, l'Ajuntament, administracions i les empreses no essencials estaven tancades i les necessitats d'informació i acompanyament eren constants. El número, a més a més, aglutinava tots els serveis pel que era senzill per a la població, fins i tot, la de més edat que, en alguns casos, tenen més dificultats amb les noves tecnologies.


Segons l'Ajuntament, amb l'arribada de la fase 1, el nombre de cridades al 900 durant les dues últimes setmanes s'ha anat reduint considerablement, sent la majoria d'elles per aspectes administratius dels serveis municipals i redirigint-se aquestes a la centraleta de l'Ajuntament. La posada en marxa de l'atenció presencial amb cita prèvia, una vegada que Alcoi va poder entrar a la fase 1 el passat 11 de maig, també ha suposat que la població puga tornar a recuperar l'atenció en els diferents departaments municipals.


Jordi Martínez indica que "sabem pels comentaris que ens han arribat i per l'experiència de les persones que han atés el telèfon que ha sigut un servei que ha ajudat molta gent en moments molt difícils. Hem rebut, fins i tot, telefonades de ciutadans d'altres pobles i ciutats". I afegeix: "El telèfon 900 ens ha permés que l'administració més pròxima als ciutadans, el seu Ajuntament, haja escoltat i atés totes les qüestions que hagen tingut les alcoianes i els alcoians. Desitgem, també que no siga necessari tornar a activar-lo perquè serà el millor senyal que tot va bé, demostrant que Alcoi continua endavant, sense deixar mai de treballar intensament per véncer aquesta pandèmia mundial i les conseqüències socials i econòmiques que està provocant".


A continuació podeu veure tots els telèfons dels serveis i el de la centraleta de l'Ajuntament.