El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El temporal ens esquiva

Els Bombers actuen en un baix inundat a Muro

Alcoi confirmarà dissabte 14 a última hora del matí si se celebra la Romeria de la Verge dels Lliris. Finalment suspesa

A Ibi sí que celebren les festes, però han compromit els actes en 2 díes, i han ajornat l'Entrada a diumenge. 

A l'Alqueria d'Asnar s'inaugura hui, com estava previst, el museu Bambú. 

Dos persones rescatades, alguns baixos inundats, camins tallats, i tots els xiquets sense escola. Són els incidents més grans d'aquesta tempesta que ha esquivat les nostres comarques. I això que ha plogut, amb més de 400 l/m² a Gaianes, Beniarrés, L'Orxa, Planes i Agres. Però als nostres voltants,a Ontinyent, Oriola o Albacete s'han registrat morts, pobles aïllats o fins i tot s'ha necessitat als militars.

A Ontinyent es desborda el riu Clariano, i l'Ajuntament ha demanat la declaració de Zona Catastròfica. Oriola ha quedat aïllada per despreniments i rambles d'aigua, i ha necessitat el desplegament dels militars. I les fortes pluges ha deixat tres morts, atrapats en els seus vehicles, dos a Caudete i un a Almeria. (Actualització: dissabte 14 ja es comptabilitzaven 2 víctimes mortals més a Oriola)

Afortunadament la tempesta a les nostres comarques no ha deixat incidents d'importància. Hi ha camins encara tallats i alguna carretera afectada. També s'han inundat baixos, i els Bombers han treballat a destall durant dos dies. Han rescatat a dos persones que havien quedat atrapades en els vehicles, i han retirat arbres caiguts, però sobretot han ajudat a evacuar aigua d'edificis.

On més ha plogut ha sigut a Beniarrés i els voltants, amb més de 400 l/m² la primera nit de tempesta. Aquest segon dia, 13 de setembre, hi ha hagut pics de pluja, per exemple al mateix Beniarrés, segons les dades del Museu del Clima, han caigut vora 40 litres en tan sols 10 minuts, a les 8,24 del matí. El pantà de Beniarrés està ple, i a migdia s'ha obert una de les comportes perquè desaigüe, i ara estan pendents perquè no arrossegue massa brutícia fins a Gandia.

5 municipis han superat en el que portem de mes els 400 l/m², segons les dades d'AVAMET  Són Agres, Gaianes, Planes, L'Orxa i BeniarrésL'alerta roja ha afectat sobretot als col·legis, que han estat dos dies sense classe. Aquest divendres 13 de setembre s'han suspés a tots els centres escolars de la província, més de 284.000 alumnes. A tota la Comunitat Valenciana són més de 680.000 els alumnes afectats.

I ara, que la tempesta sembla que ja s'allunya de les nostres comarques, cal vore com està tot i si es poden celebrar totes les activitats previstes per al cap de setmana. Al llarg de demà dimecres 14 està previst que l'Ajuntament confirme si se celebrarà o no, depenent sobretot de l'estat del parc (finalment suspesa). A Ibi s'ha decidit ajornar l'Entrada, prevista per a hui, per al diumenge 15. I a Alqueria d'Asnar sí que celebren a les 19 hores, com estava previst, la inauguració del Museu Bambú.