El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El termini per a presentar obres al XLV Premi Ciutat d'Alcoi de Teatre tanca el 25 d'agost

Presentació de la publicació guanyadora del Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi 2016.

En aquest enllaç es poden consultar les bases íntegres del Premi.

Fins al diumenge 25 d'agost es mantindrà obert el termini per a presentar obres la present edició del Premi de Teatre Ciutat d'Alcoi. Lliurat des de 1972, es tracta del guardó degà de la dramatúrgia en llengua catalana, i està dotat en 8.000 €.

El guanyador del premi es donarà a conéixer abans del 17 de novembre en el transcurs d'una funció al Teatre Calderón. En aquesta mateixa data es presentarà l'edició de l'obra guanyadora de l'any passat, 'Un turista se suicida', de Silvia Perramon.

Entre les condicions del certamen s'especifica que hi podran concórrer obres dramàtiques originals i no estrenades. Les obres hauran d'estar escrites en català i el tema serà lliure. Cada autor solament podrà presentar una obra.

El jurat estarà format per persones competents de l'àmbit de la producció, la creació i la interpretació teatral professional. El premi no podrà atorgar-se ex aequo entre dos o més participants que hagen presentat obres diferents, però sí declarar-se desert si és aquest el criteri del Jurat. La persona guanyadora del Premi serà invitada a formar part del Jurat de l'edició següent.

L'Ajuntament d'Alcoi propiciarà l'edició del text premiat, mitjançant una editorial que dispose d'una col·lecció de textos teatrals. En cas d'estrena per part d'una producció professional, privada o institucional, l'Ajuntament li oferirà suport, a través de la Direcció Artística de la Mostra de Teatre.