El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'El teu gust', l'obra pòstuma d'Isabel-Clara Simó amb tints autobiogràfics

Les restes de l'escriptora descansen en el cementeri municipal d'Alcoi.

Al llarg de la primavera es realitzarà en Alcoi un acte de presentació de la novel·la.

L'editorial Bromera publica aquest març l'última obra en què l'escriptora Isabel-Clara Simó va treballar abans de la seua mort el passat 13 de gener. Es tracta de 'El teu gust', una novel·la amb tints autobiogràfics que tanca la producció literària de l'autora alcoiana.

"La novel·la presenta molts elements autobiogràfics que tot aquell que conega la trajectòria vital d'Isabel els reconeixerà" assegura Gonçal López-Pampló, director literari de Bromera. No obstant això, aquests trets autobiogràfics no són necessaris per a entendre l'obra, ja que aquesta "té el seu propi món de ficció".

La protagonista és una dona d'entre 60 i 70 anys, que personifica temes vinculats a la maduresa, el pas del temps, la passió o l'amor; en definitiva "la vida d'una dona que evoca, amb ironia, un trajecte vital fet de retalls i pedaços, amb la sensació que el cos i el cap se separen", tal com es pot llegir a la sinopsi de l'obra. Pampló assegura que 'El teu gust' s'adreça a un públic adult, i segueix la línia d'altres llibres com 'L'amant de Picasso' o 'El meu germà Pol'.

Reimpressions i homenatge

Al llarg de la primavera s'espera que el treball es puga presentar en Alcoi; l'editorial ja es troba en contacte amb l'Ajuntament d'Alcoi, la Universitat d'Alacant i amb els propis familiar de l'escriptora per a dur endavant aquesta acció, que també servirà per a homenatjar a l'autora. D'altra banda, Bromera prepara la reimpressió d'alguns dels seus treballs i ja ha llançat una campanya en xarxes anomenada #IsabelClaraSimóijo, on demanen els lectors que parlen sobre les seues experiències personals amb la producció literària de l'alcoiana.

Referent de les lletres valencians

El director literari de Bromera considera que Isabel-Clara "va ser capaç de crear una obra que connectava amb un públic molt ampli". Aquesta capacitat d'atraure lector, sumada a "una actitud d'intel·lectual, cívica i compromesa", van fer d'ella un referent de la cultura valenciana.