El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Teular, un centre cultural més accessible i en millor equipament

L'Ajuntament de Cocentaina ha acabat les obres al centre cultural El Teular, en les que ha invertit un total de 77.000 euros. Per una banda s'ha adquirit nou equipament i per altra s'han fet obres per fer la sala d'actes accessible.

Per una banda, s'ha fet una actuació per a poder fer més accessible el centre cultural. S'han retirat algunes localitats del pati de butaques per a fer espais a prop de l'escenari on puguen ubicar-se les cadires de rodes o carrets. També s'ha instal·lat una plataforma per salvar les escales entre el pati de butaques i l'escenari. Per últim, s'ha habilitat una zona de descans amb servicis adaptats. En aquesta obra l'Ajuntament ha destinat 44.000 euros, pagats del romanent positiu del qual disposava el consistori dels comptes del 2017.

L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, explica que treballen des del 2016 de la mà d'entitats del municipi per a definir les necessitats que tenen i ara diu estar "satisfeta perquè ens ha costat moltíssim arribar fins aquest punt i trobar una solució tècnica viable que resolguera totes les necessitats. Amb aquest projecte seguim complint amb l'objectiu d'aquest Govern d'eliminar barreres a Cocentaina, millorant i fomentant la igualtat entre la nostra ciutadania i garantint que les persones amb mobilitat reduïda i altres dificultats puguen: pujar a l'escenari sense haver d'eixir al carrer així com veure i escoltar les representacions amb qualitat".

Per altra banda, s'ha invertit 26.000 euros en nou equipament per al centre cultural El Teular: un equip de projecció de vídeo professional, un ordinador portàtil per a la cabina de control, un joc de quatre timbals simfònics i un total de 72 elevadors infantils per al públic infantil.