El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El tèxtil llar valencià es mostra en la Fira Heimtextil en un clima d'estabilitat per al sector

El conseller Climent i el president Puig a la fira de Frankfurt.

Més de 60 empreses valencianes de tèxtil llar estableixen oportunitats de negoci en la Fira Heimtextil, la cita internacional més important del sector. El Consell valencià ha estat present a la cita mitjançant el seu conseller d'economia sostenible, Rafa Climent, qui ha destacat el clima d'estabilitat que gaudeix el sector, així com la seua capacitat de renovació.

Diferents xifres donen suport a l'afirmació del Conseller, sobretot en matèria d'exportacions, on el País Valencià va enregistrar en 2018 una pujada del 5,7%, enfront del descens del total estatal (- 0,7%). De fet, s'ha passat de 242 milions d'euros en el 2014, a 311 M € en el 2018, un 28 % més en quatre anys (una taxa de creixement anual acumulat del 6,5%). Pel que fa a l'àmbit laboral, les afiliacions a la Seguretat Social registren una tendència a l'alça des de 2015, arribant a les 20.000 afiliacions en el tercer trimestre de 2109 -uns 2.000 afiliats més des de 2015-.

Climent ha fet valdre la capacitat del sector per a dinamitzar l'economia valenciana, gràcies a una facturació anual propera els 2.000 milions d'euros. També ha destacat la seua capacitat per a innovar, apostant per la digitalització, la tecnologia 4.0, i el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). "És important que el sector mostre cura pel medi ambient i aporte valor afegit en l'àmbit de la salut", ha destacat el Conseller murer.

A Frankfurt del 7 al 10 de gener

La Fira Heimtextil celebra enguany la seua 50 edició, i compta amb la presència de vora 3.000 marques expositores, procedents de 65 països, així com uns 70.000 visitants professionals naturals de 156 països. Heimtextil és la principal fira internacional de tèxtils per a la llar i contract i la primera cita fira de l'any, la qual servirà per a anticipar l'estat del sector de cara a aquest 2020.