El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El tèxtil llar valencià exporta per valor de 75 milions d'euros en 2019

Fira Textilhogar de 2016 / AM

La Conselleria d'Economia Sostenible té previst invertir 2,5 milions d'euros en el sector tèxtil valencià, part de les ajudes destinades als sectors productius estratègics de la Comunitat.

Els cinc primers mesos de 2019 s'han tancar per al sector del tèxtil llar valencià amb un increment de les exportacions en un 8 % respecte al mateix període de l'any passat, assolint un valor de 75 milions d'euros.

Les xifres del tèxtil llar corresponen al 19% de les exportacions totals de tèxtils valencians i a un 0,55% del total exportat des del País Valencià. De fet, la nostra comunitat. La Comunitat Valenciana ha estat la segona regió exportadora de tèxtils per a la llar de l'estat, amb un percentatge que s'eleva al 26% del total exportat per Espanya. Per tipus de producte, destaca la roba per a llit, taula o tocador, amb un 49% del valor total d'aquestes exportacions.

Per destinacions, França és el principal client dels tèxtils valencians (amb un 28% del total exportat i un creixement del 21%), respecte a gener-maig de 2018. Després es troba Itàlia, Alemanya, Portugal, República Dominicana i Mèxic, que representen un 45% del total exportat. Altres mercats on s'ha notat dinamisme ha sigut a Polònia, on s'han duplicat les exportacions; també a Països Baixos i Regne Unit, amb taxes d'augment superiors al 46%.

Evolució de les exportacions del sector tèxtil llar valencià / milions d'euros

Ajudes a la competitivitat i sostenibilitat del sector

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha destinat en entre 2017 i 2019 uns 8,3 milions per a donar suport al sector tèxtil valencià. En el marc del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV) 2018-2023, la Conselleria ha situat el tèxtil dins d'un ambiciós programa de subvencions, posat en marxa en 2017 per a impulsar actuacions d'industrialització. D'aquesta manera, en 2017 i 2018, la Conselleria encapçalada per Rafa Climent va destinar 5,8 milions per a donar suport a inversions de Pimes industrials del sector tèxtil.

I per a l'any 2019, les ajudes previstes per al sector tèxtil, en el marc de les ajudes destinades als sectors productius estratègics de la Comunitat Valenciana, ascendeix a 2,5 milions d'euros.