El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El tèxtil valencià es beneficiarà d'una ajuda de la Conselleria d'Economia

Fira textilhogar a Madrid

El sector tèxtil valencià, que està representat en gran part a les nostres comarques, té l'objectiu de modernitzar-se dia a dia. Per aquest motiu ha demanat una ajuda econòmica a la Conselleria d'Economia. Aquesta ha estat concedida.

ATEVAL ha anunciat que el tèxtil valencià es beneficiarà de la convocatòria de la Conselleria d'Economia 'Ajudes en matèria d'industrialització per a inversions de pimes industrials'. Des d'ATEVAL s'ha treballat amb el Govern Valencià i més específicament amb la Conselleria d'Economia, per a habilitar una línia de suport directe a les empreses tèxtils, com estava implantat ja en altres comunitats i països.


Les empreses del tèxtil i confecció van impulsar un total de 16,6 milions d'euros d'inversions a executar en aquest exercici 2018. Segons xifres d'ATEVAL, des de l'any 2001, amb l'entrada de Xina en l'Organització mundial del Comerç, les xifres d'inversió en maquinària del sector tèxtil van mostrar una baixada que ha suposat una progressiva pèrdua de competitivitat.

Segons les últimes xifres publicades per l'Institut Valencià de Finances, el sector tèxtil va augmentar en 2017 un 2.9% la xifra de negocis, la qual cosa es tradueix en un augment del 44% de les exportacions i un creixement de l'ocupació de l'1,8 %.