El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El tèxtil valencià fa front a la crisi buscant mercats exteriors

Programades accions comercials en 12 països

La recentment creada Unitat de Suport a la Comercialització i la Internacionalització d'ATEVAL ha presentat un ambiciós programa d'accions de promoció exterior per a l'exercici de 2010 emmarcades en els respectius plans sectorials afavorits per l'Institut de Comerç Exterior, ICEX, i amb l'Institut Valencià de l'Exportació, IVEX, entitats que col·laboren amb ATEVAL en aquestes accions d'internacionalització de les empreses tèxtils.

En el passat mes de gener es va coordinar la participació de 40 empreses valencianes en Heimtextil de Frankfurt i catorze empreses espanyoles en el certamen Maison & Objet de Paris. Així mateix, durant el passat mes i per primera vegada es va portar a terme una missió comercial, en la qual van participar sis empreses valencianes en l'Índia i que s'ha completat amb notable èxit.

Per a finalitzar el primer trimestre de l'any, el Departament de Promoció Comercial té també prevista la participació d'onze empreses en una Missió-Exposició a Tòquio que se celebra els dies 24 i 25 de març. El segon trimestre de l'any s'iniciarà amb una Missió Comercial a Sao Paulo del 27 al 30 d'abril i la coordinació de la participació agrupada de les empreses valencianes en la Fira Proposte de Como, Itàlia del 5 al 7 de maig. Aquest mateix mes del 19 al 23 al voltant de quinze empreses espanyoles participaran en la fira Evteks Home Textile d'Istambul. Finalitzant el mes de maig, del 26 al 28, les empreses del sector estaran presents en la fira Home Decor que se celebra en la ciutat de Poznan (Polònia). En el mes de juny, del 8 al 11, es realitzarà una missió comercial a Santiago de Xile. Ja en el mes de Julio, del 6 al 9, deu empreses valencianes prendran part en una nova missió comercial a Moscou i Sant Petersburg.

L'últim trimestre de l'any s'iniciarà amb la participació agrupada d'unes 30 empreses en la Fira MOOD, l'antiga Decosit, que se celebrarà a Brussel·les del 14 al 16 de setembre. Paral·lelament, unes deu empreses tèxtils participaran en aquestes mateixes dates en la fira Heimtextil Russia de Moscou.

Al marge d'aquests viatges, la patronal regional del tèxtil ha organitzat un programa de nou missions inverses; és a dir, de visita a la Comunitat Valenciana de compradors d'altres països del món. Es tracta de fomentar el contacte directe amb les empreses. Aquestes missions procedeixen dels següents països: Hongria, Polònia, República Txeca, Romania, Mèxic, Emirats Àrabs, Japó, Canadà i Estats Units.