El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El timonet del Barranc de la Parra de l'Orxa, declarat microreserva de flora

Barranc de la Parra a L'Orxa, marcat en roig en aquesta imatge del Google Maps
La zona contempla ara certes restriccions per a protegir i garantir un adequat estudi i seguiment científic de les espècies i grups vegetals

És una zona de timonet, una subespècie única de la zona. La conselleria d'agricultura l'ha declarada com a microreserva de flora, juntament amb altres tres del Camp de Mirra i Torrevella. 

La Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient ha declarat quatre noves microreserves de flora a la província d'Alacant, entre d'elles el Barranc de la Parra de l'Orxa, al Comtat. Concretament, es vol protegir l'espècie Thymus richardii, subespècie Vigoi, una espècie de timonet endèmic de la zona. La declaració de microreserva suposa, segons expliquen des de conselleria, que tan sols "es podran realitzar aprofitaments fusters i aclarides o labors silvícoles en determinats casos". En la microreserva, està prohibit eixir-se de les sendes o camins existents; així com capturar invertebrats o arreplegar fongs, "donat el paper substancial que juguen a l'hora d'assegurar el correcte funcionalisme de les microreserves". Es poden concedir excepcions a totes aquestes prohibicions si és amb fins educatius, científics o conservacionistes.

Juntament amb el Barranc de la Parra de l'Orxa, s'han declarat microreserves el Pla del Tramussar i del Racó Ample, al Camp de Mirra; i el Cap Cervera, a Torrevella. A totes les zones es posarà un cartell informatiu amb recomanacions, es recol·lectarà periòdicament llavors de les plantes per al seu depòsit en un banc de germoplasma, es faran desbrossaments selectius manuals, i es cuidarà per eliminar les espècies invasores i repoblar amb espècies autòctones.