El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tirisiti, el xicotet fenomen de masses, espera rebre 25.000 espectadors aquesta temporada

El Tirisiti va rebre ahir mateix el Premi Miguel Hernàndez concedit des de la Diputació d’Alacant.

Les entrades per al públic general es posen a la venta el 16 de desembre a les 16h a TicketAlcoi (sols de manera online, per un preu de 5'60€.

“El xicotet fenomen de masses”, ha destacat Joanfran Rozalen, director de La Dependent, ha començat ja amb la campanya escolar, que va arrancar el passat 25 de novembre i que acollirà a uns 12.000 espectadors de centres educatius de tot el País Valencià. Les edats son molts diverses, doncs venen des d’escoletes, passant per classes d’infantil, primària o secundaria, però també centres de majors. La campanya escolar s’allargarà fins el 22 de desembre.

Només arrancar, es feien 130 reserves, explica Rozalén, que assegura que “la gent i els centres educatius tenien moltes ganes de Tirisiti”. A dia de hui hi ha entra 215 i 220 reserves fetes: “Constatem l’interés per aquest singular espectacle”, ha matisat el director de La Depenent, qui també ha destacat l’esforç que els centres de fora de la localitat estan fent per la pujada del preu dels autobusos per desplaçar-se fins Alcoi.

Cal destacar, a més que el Tirisiti va rebre ahir mateix el Premi Miguel Hernàndez concedit des de la Diputació d’Alacant.

Aquest cap de setmana s’inicia la campanya especial, en la que durant 3 dissabtes (el 3, 10 i 17 de desembre) es podrà acudir a veure l’espectacle abans de que comencen les representacions per a públic general. Segons ha explicat Rozalén, aquests tres dies han permés donar espai a grups i entitats que demanen vindre a veure una funció de manera unida. Ja queden poques entrades per aquests dies.

Les funcions ordinàries, dirigides a públic general arrancaran el 23 de desembre fins el 5 de gener. Les entrades estaran disponibles a partir del 16 de desembre a les 16h a TicketAlcoi, aquesta vegada no hi haurà en taquilla, sols de manera telemàtica. En total, seran 77 representacions, que sumades a les 2 de protocol (18 de desembre) i les dirigides a les Filaes Palominos i Alcodianos, més les escolars, faran u total de 200. D’aquesta manera s’arribarà a 25.000 espectadors aproximadament. El preu de l’entrada és de 5€ més 60 cèntims de despesa per les gestions de la plataforma.

De nou, i un any més, les funcions escolars del Tirisiti serviran també per arreplegar menjar no pereceder per ajudar a les 900 families que l’Economat de Càritas està ajudant.

Com a novetat, enguany no hi haurà globus d’heli, donat els problemes de subministrament d’aquest gas i de les bombones que el contenen. S’està buscant oferir, molt possiblement, unes titelles, els beneficis de les quals es destinaran a l’associació AIN.

Raúl Llopis, regidor de Cultura, ha destacat i agraït l’esforç que la companyia ha hagut de fer per poder presentar-se a la licitació i dur endavant l’espectacle. En total, son 14 les persones que treballen per fer possible l’espectacle, 6 actors-manipuladors (entre els que cal destacar la presència de Pep Sellés, recent guanyador del Premi Berlanga), 4 atenent els espectadors més altres 4 de recolzament. A més de 6 persones que s’encarreguen del muntatge.

Aquesta és, per fi, una campanya amb plena normalitat, després dels dos durs i llarg anys de pandèmia i restriccions.