El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tirisiti rep altre reconeixement: el premi AVETID

La Dependent / Juani Ruz

32.000 espectadors van veure el Tirisiti al Nadal de 2018 / 2019

Fa 30 anys que l'Ajuntament d'Alcoi i La Dependent porten endavant cada Nadal 'El Betlem de Tirisiti'. Aquest ha sigut un dels motius pel qual l'Associació d'Empreses d'Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) entregarà un premi al retaule aquest dilluns 18 de novembre. Aquest és un dels molts premis que ha rebut en els últims anys. Cal destacar que vora 32.000 espectadors van veure el Tirisiti al Nadal 2018/2019.


AVETID ha decidit atorgar un dels seus premis anuals a El Betlem de Tirisiti. Malgrat que el retaule va nàixer a finals del segle XIX, ara se celebra el 30 aniversari de la unió de La Dependent i l'Ajuntament d'Alcoi per fer cada any més gran El Betlem de Tirisiti. Un altre motiu pel qual AVETID ha donat la distinció és per saber fusionar escenes d'aspectes costumistes i actuals d'Alcoi. Els guardons més importants que ha rebut històricament són el Bé Immaterial d'Interés Cultural de la Generalitat des de 2002 i l'Alta Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural en 2004.


AVETID entregarà els guardons el dilluns 18 de novembre al Palau de Cervelló de València. L'acte vol reconéixer la dedicació de persones i entitats en el món de les arts escèniques, transmetent un missatge optimista, destacant, premiant i reconeixent l'esforç d'aquells que treballen per a mantenir l'escena valenciana amb dignitat, amb il·lusió i en definitiva viva.