El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tour del Joguet s'aproxima als 1.500 inscrits

Perfil del recorregut / TDJ
La prova es consolida dins del calendari de cicloturisme i tindrà lloc el 2 de juny

El Tour del Joguet tornarà a la càrrega amb la seua VIII edició el pròxim 2 de juny per les carreteres de l'interior d'Alacant. El Club Ciclista Ibense organitza una de les proves amb més prestigi de tot el calendari de carreres per a cicloturistes, no solament pel nombre de corredors, sinó també per l'atractiu paisatgístic de la ruta confeccionada. Són 142 quilòmetres, amb cinc ports de muntanya, i un desnivell acumulat de 2.792 metres. Molts desconeixen l'altra cara de la província d'Alacant, l'interior i el Tour del Joguet és el millor aparador per a acostar-se a aquest bell racó.

Com a principal novetat enguany, el Tour del Joguet s'incorpora al circuit recentment creat de marxes ciclistes World Cycling Tour. Aquest circuit incorporarà proves de tot el món i prevaldrà la qualitat de l'esdeveniment cap als ciclistes amb estrictes criteris organitzatius, així com esportius. A més, en aquestes proves se circularà per llocs de cert interès turístic.

El principi del circuit World Cycling Tour es basa en el popular que seran les proves per a tot tipus de ciclista, siga el que siga el seu nivell i permetent donar opcions i cabuda a tothom que li agrade la practica d'aquest esport.

El repte per a l'edició de 2018 és acostar-se a la xifra dels 2.000 participants. L'eixida es dividirà en dues, sent la primera a les 07:30h i la segona a les 08:30h des del Poliesportiu Derramador d'Ibi. Els interessats poden formalitzar la inscripció en www.tourdeljuguete.com fins al 14 de maig. No cal oblidar que l'any passat van gaudir del Tour del Joguet 1.650 cicloturistes de 12 països diferents. La marxa no se circumscriu solament a l'àmbit de la província d'Alacant o de la Comunitat Valenciana, sinó que fa ja molt que va començar a traspassar fronteres. Corredors de Bèlgica, Regne Unit, Holanda, Suècia i d'altres llocs són assidus a la mateixa.

La prova -una marxa no competitiva- s'ha consolidat com una de les més importants del panorama nacional dins del mig fons. En la seua posada en escena inclou ports de 2ª categoria (Tudons i La Carrasqueta) i de 3ª categoria (Alt de Tibi, Alt de Teix, Benifallim). Sens dubte, Tudons és la cota més impactant per la dimensió que ha aconseguit tant en el Tour del Joguet com en La Volta a Espanya. Són 16 quilòmetres de continu ascens i amb una pendent mitjana del 5%.

D'altra banda, per als qui porten menys temps practicant aquest esport, existeix una opció menys dura i més assequible. El MiniTour és la marxa per a ciclistes de nivell baix-mitjà i que discorre en un 90% pel recorregut. Aquests ascendiran tres dels cinc ports. És la millor de les opcions per a iniciar-se i conèixer l'essència del Tour del Joguet. Els participants que aposten per aquest format únicament faran 112 quilòmetres i amb un desnivell d'1.920 metres.

Quant a altres atractius del Tour del Joguet, cal subratllar que els cicloturistes comptaran amb servei de cronometratge, assistència sanitària i tècnica, avituallament, bus granera, fotografies, catering, piscina, massatges i guarda bicis.

Escrit per Raül Pina