El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Trail Solidari aposta pel material reciclable per tal de substituir la 'borsa del corredor'

Caixa del corredor

A l'interior de cadascuna de les 1.8000 caixes que es repartiran els corredors trobaran la samarreta de la cursa, un parell de calcetins tècnics, obsequis de diferents empreses locals, i una braga de coll, novetat aquesta última d'enguany.

L'organització de la cursa solidària ha decidit que els obsequis atorgats als corredors s'incloguen dins d'una caixa reciclable i reutilitzable, en compte de la borsa de plàstic tradicional en aquesta mena de proves. La mesura busca reduir l'impacte mediambiental de la cursa.

El dia 27 d'octubre, dia en què se celebra la prova, es repartiran les 1.800 caixes per a altres tants participants de la prova. A l'interior de cadascuna d'elles els corredors trobaran la samarreta de la cursa, un parell de calcetins tècnics, obsequis de diferents empreses locals, i una braga de coll, novetat aquesta última d'enguany.

El director de la prova, Paco Fuster, destaca que iniciatives com aquestes "poden suposar un exemple per a altres de les curses, moltes de les quals ja han adoptat altres aspectes" de la prova alcoiana. També recorda Fuster que el Trail està dedicat aquest any als espais naturals, i que fa escassos mesos va rebre el distintiu de carrera Ecorresponsable de la Generalitat Valenciana.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alcoi, Jordi Martínez, ha volgut reconèixer la tasca de l'organització de la prova, a la finalització de la qual, "el traçat està igual o inclús millor que a l'inici".

L'empresa que gestiona el servei de recollida de la brossa, Fomento de Construcciones y Contratas, ha col·laborat mitjançant el patrocini de la caixa. El representant de l'empresa Ángel Garcillán ha reconegut que "iniciatives com aquesta ajuden a fer que la nostra petjada en el medi ambient siga mínima".

 

El regidor de Medi Ambient acompanyat del del representant de l'empresa FCC i del director de la cursa.