El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Trail Solidari d'Alcoi tindrà una prova intermèdia de 26 quilòmetres, el Mig Trail

Presentació del Trail / AM
La prova es trasllada al dissabte 27 d'octubre per qüestions mediambientals i rep la distinció de cursa 'Ecorresposanble'

Un aspecte que, per sort, no és novetat, és el caire solidari de la prova. Continuarà l'ajuda en la lluita contra la malaltia del càncer del Trail Solidari, cal recordar que en només cinc edicions, +QUEUNTRAIL ha aconseguit aportar més de 50.000 € a la lluita contra el càncer, donant les recaptacions de cada any a SOLC i a l’Associació Espanyola Contra el Càncer d’Alcoi. A més, el divendres 20 d'abril se celebra l'Encontre d’Investigadors en Càncer de la Comunitat Valenciana a l'Àgora

Ja ha sigut presentat el Trail Solidari 'Ciutat d'Alcoi' que compta amb importants novetats. La primera d'elles és la data, que canvia d'abril al 27 d'octubre per qüestions mediambientals. La segona gran novetat és que, a banda de la Marxa i la prova 'gran' de 52 quilòmetres, hi haurà una prova intermèdia que s'ha anomenat el 'Mig Trail'. Segons l'organització, aquesta era una prova molt demandada pels corredors i tindrà una distància de 26 quilòmetres.

Un aspecte que, per sort, no és novetat, és el caire solidari de la prova. Continuarà l'ajuda en la lluita contra la malaltia del càncer del Trail Solidari, cal recordar que en només cinc edicions, +QUEUNTRAIL ha aconseguit aportar més de 50.000 € a la lluita contra el càncer, donant les recaptacions de cada any a SOLC i a l’Associació Espanyola Contra el Càncer d’Alcoi (AECC Alcoi). A més, el divendres 20 d'abril se celebra l'Encontre d’Investigadors en Càncer de la Comunitat Valenciana a l'Àgora.

El Trail Solidari és una prova esportiva que vetla pel respecte a la natura, la Conselleria ha resolt concedir-li la distinció de carrera ‘Ecorresponsable’, el que suposa fer un pas més en el seu compromís solidari i de contribució a la preservació i conservació del nostre territori.

La presentació el Trail a la Plaça de Dins ha comptat, també, amb l’actuació de la jove Ana Valor i el seu grup, que han interpretat una adaptació musical del poema d’Ausiàs March ‘Veles e vents’. Una música que ha servit per a introduir, la dedicatòria d’enguany. L’edició 2018 del Trail Solidari convida a descobrir la màgia que impregna cada racó de les nostres muntanyes. Aquest any, la natura és la protagonista del Trail Solidari ‘Ciutat d’Alcoi’ i és a qui es dedica aquesta edició.

“Dedicar una cursa a la natura pot resultar difícil d’entendre, però els nostres territoris naturals i la majoria d’arreu del món estan amenaçats. No podem ignorar aquesta greu circumstància. La nostra dedicatòria vol ser un missatge per a tots i totes, un toc d’atenció a la nostra actitud davant la natura, per a que aquesta siga més respectuosa. Us animem a que compartiu aquest missatge allà on aneu a córrer o a marxar, i doneu exemple de com conviure amb els espais naturals”, hi ha assenyalat Paco Fuster, president del CEM +queuntrail, principal organitzador de la prova.