El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El transport universitari de la Manco millora els seus serveis en 2019

Per a qualsevol dubte o consulta es pot enviar un correu electrònic a stu@lamancomunitat.org.

O consultant el web de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

El Servei de Transport Universitari (STU) de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, operat per Vectalia, permet que els estudiants dels municipis mancomunats disposen d’una comunicació funcional i econòmica per a arribar als centres educatius. Consulta ací tota la informació al voltant del servei.

Usuaris 

Tots els estudiants, empadronats en els municipis de la Mancomunitat, matriculats en centres d’educació reglada poden sol·licitar la seua targeta de transport de l’STU. Per a fer-ho, han de contactar amb els departaments de joventut de Muro, Cocentaina o Alcoi (Centre Jove Muro, Casa de la Joventut Cocentaina o  Joventut Alcoi) o els ajuntaments de la resta de municipis de la Mancomunitat, aportant la documentació requerida (imprés de sol·licitud, fotografia de carnet, DNI, certificat d’empadronament i matrícula). L’expedició de la primera targeta serà gratuïta.

En cas que algun professor d’un centre de formació reglada sol·licite la targeta de l’STU, tant el procés com la documentació requerida són els mateixos, però en lloc de la matrícula haurà d’aportar el contracte de treball o el decret de nomenament.

FORMULARI DE SOL·LICITUD DEL CARNET DE L’STU I DOCUMENTACIÓ A APORTAR

Després d’entregar la sol·licitud i, passat un breu termini, podran recollir en el mateix centre la seua targeta de transport de PVC amb xip reutilitzable, que substituirà tant el carnet d’usuari com l’abonament de transport de cartó que s’utilitzaven fins a 2018.

Cal dir que els carnets i abonaments de cartó caducaran el 31 de gener de 2019. Abans d’eixa data tots els usuaris de l’STU hauran d’haver sol·licitat i recollit la nova targeta de transport reutilitzable. Els viatges sobrants es transferiran a la targeta; s’informarà a tots els usuaris de com fer-ho per correu electrònic.

La targeta d’usuari de l’STU és personal i intransferible. El seu ús fraudulent comportarà la desactivació de la targeta i podrà suposar sancions mai inferiors a 100€.

Recorregut

Les parades són les següents:

  • Muro: Av. Verge dels Desemparats, 4.
  • Cocentaina: Av. País Valencià 82 (Col·legi Sant Joan Bosco I).
  • Alcoi: Cavaller Merita, Av. País Valencià, Alzamora (C. Salut la Fàbrica), la Alameda (El Teix), estació d’autobusos.
  • Sant Vicent del Raspeig, Campus de la Universitat d’Alacant: front a la Facultat de Dret, vora l’Aulari III i prop de l’Aulari II. La tornada s’inicia únicament des de la parada d’autobusos del campus, front a l’Aulari I.(Veure plànol de les parades dins el campus de la UA).

En Alcoi, tots els autobusos fan totes les parades a excepció dels d’anada de les 13.30 h i les 15.30 h que comencen el seu recorregut en la parada Av. País Valencià.

A més els usuaris de l’STU també poden fer servir amb el seu mateix abonament els autobusos de la línia regular Alcoi-Alacant. Consulta els horaris ací.

En època d’exàmens, que en gener de 2019 comprén els dies del 7 al 25, s’aplicaran horaris especials, que es poden consultar ací.

Preus i abonaments

El preu habitual per als viatgers de la línia regular que uneix Alcoi amb Alacant és de 7,80€, més el cost que suposa pels usuaris d’altres municipis el transport fins a Alcoi. Amb el Servei de Transport Universitari, els usuaris s’estalvien entre el 77% i el 84% del cost que suposaria realitzar el mateix trajecte sense subvencionar.

  • Bitllet senzill. 1,80€.
  • Abonament 10 viatges. 16,50€.
  • Abonament 20 viatges. 32€.
  • Abonament mensual. 55€. Vàlid durant un mes (independentment del dia en què s’adquirisca).

Recàrregues

  • Mitjançant l’app de Vectalia per a Android o iOS (beta).
  • En els punts de recàrrega habilitats per les àrees de joventut dels ajuntaments: Centre Jove Muro (Plaça Matzem, 5), Casa de la Joventut Cocentaina (Pla de la Font, 10) i  Joventut Alcoi (C/Pintor Casanova, 10).