El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tren Alcoi - Gandia, recordat per sempre amb un documental i un panell informatiu davant de la locomotora d'Al-Azraq

José Valls explica a Toni Francés part del nou panell / R. Lledó
Multitudinari homenatge i record en el 125 aniversari del 'tren dels anglesos'

A l'acte hi han acudit representants de l'associació del Tren Alcoi - Gandia i alguns regidors. En aquest multitudinari homenatge ha estat José Valls, cap d'estació i un dels passatgers que va pujar al tren en el seu últim viatge de tornada a Alcoi. Valls recorda que va treballar en eixe tren des dels 14 anys fins que va arribar a ser primer cap d'estació. José Valls també vol dignificar "l'únic mitjà de transport que hi havia abans a les nostres comarques" i ensenyar als més jóvens el que ha significat

Alcoi i les nostres comarques han recordat vivències i la història del Tren Alcoi - Gandia, també conegut com el 'tren dels anglesos'. Compleix 125 anys i el que es vol aconseguir és que la seua història no caiga en l'oblit. Per recordar l'efemèride, s'hi ha instal·lat un panell informatiu junt amb la locomotora de la Plaça Al-Azraq, eixa que recorda que un dia allí va haver-hi una estació de tren.

En aquest multitudinari homenatge ha estat José Valls, cap d'estació i un dels passatgers que va pujar al tren en el seu últim viatge de tornada a Alcoi. Valls recorda que va treballar en eixe tren des dels 14 anys fins que va arribar a ser primer cap d'estació. José Valls també vol dignificar "l'únic mitjà de transport que hi havia abans a les nostres comarques" i ensenyar als més jóvens el que ha significat.

A l'acte hi han acudit representants de l'associació del Tren Alcoi - Gandia i alguns regidors de la corporació municipal. L'alcalde, Toni Francés, ha recordat que han protegit i dignificat la zona amb un jardí. A més han col·locat un panell informatiu perquè tothom recorde que ha significat aquest tren per a Alcoi i les nostres comarques.

Després de l'homenatge en la Plaça d'Al-Azraq, s'ha projectat el documental 'Serpis de Ferro' a càrrec del periodista Santi Hernández, de Producciones Documentales Documentart S.L. A continuació s'ha celebrat la Taula Redona 'El ferrocarril Alcoi-Gandia. Memòria i patrimoni del Tren dels Anglesos'. La taula ha estat formada pel president de l'Associació Tren Alcoi-Gandia, José Morales; l'expert en patrimoni ferroviari, Joan Lluís Llop; i el periodista Santi Hernández.