El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tren Alcoi - Gandia reviu 125 anys després

Començarà a les 19 h del dijous 25 de gener al monument restaurat de la Plaça Al-Azraq

Alcoi recordarà el tren que connectava el municipi amb Gandia. Un acte institucional al costat del monument de la locomotora, una taula redona i la projecció d'un documental recordaran aquest mitjà de transport que connectava la costa amb l'interior

'El tren dels anglesos', el que unia Alcoi i Gandia en el segle XIX i XX, complix 125 anys. Els actes per recordar l'efemèride se celebraran el dijous 25 de gener. Aquests arrancaran a les 19 h amb un acte institucional, juntament amb el monument de la locomotora que ha sigut restaurat a la Plaça Al - Azraq.

A continuació, el monument a aquest tren que connectava costa i interior des de 1892, serà recordat al Centre Social de la Zona Nord amb la projecció de l'audiovisual 'Serpis de Ferro' a càrrec del periodista Santi Hernández, de Producciones Documentales Documentart S.L.

L'acte que espera ser més multitudinari és la Taula Redona que arrancarà a les 20:30 h al mateix Centre Social. Se celebrarà la Taula Redona 'El ferrocarril Alcoi-Gandia. Memòria i patrimoni del Tren dels Anglesos'. La taula la formaran el president de l'Associació Tren Alcoi-Gandia, José Morales; l'expert en patrimoni ferroviari, Joan Lluís Llop; i el periodista Santi Hernández.