El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El tren Alcoi - Xàtiva tornarà a funcionar el 7 d'agost

Juan Carlos Moragues / R. Lledó
Juan Carlos Moragues, Delegat del Govern de la Comunitat Valenciana ha afirmat que "el compromís del govern d'Espanya és el de millorar i reforçar la línia"

La inversió és de més de 5 milions d'euros i les actuacions, concretament, són les del reforç i augment de la seguretat de 5 ponts metàl·lics. A més està treballant-se sobre 6 talusos o trinxeres per tal d'estabilitzar-les. Altra de les actuacions és l'adequació de 4 trams en corba i un terraplé. El resultat d'aquestes obres que, segons el previst, es desenvoluparan en menys de dos mesos, faran que la línia tarde 10 minuts menys en recórrer aquest trajecte que uneix L'Alcoià amb La Costera

El dilluns 7 d'agost de 2017 és la data en que s'obrirà, de nou, la línia ferroviària que circula des d'Alcoi a Xàtiva. El resultat d'aquestes obres que, segons el previst, es desenvoluparan en menys de dos mesos, faran que la línia tarde 10 minuts menys en recórrer aquest trajecte que uneix L'Alcoià amb La Costera. El Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha visitat les obres en el terme municipal de Muro i ha destacat que "el compromís del govern d'Espanya és el de millorar, reforçar i augmentar la capacitat la línia". Per a tots els dubtes, el telèfon gratuït de RENFE és el 902 320 320.

Des del 12 de juny de 2017, la línia ferroviària Alcoi - Xàtiva no està funcionant, ja que s'està actuant per tal de "millorar la qualitat de la mateixa", segons Moragues. La inversió és de més de 5 milions d'euros i les actuacions, concretament, són les del reforç i augment de la seguretat de 5 ponts metàl·lics. A més està treballant-se sobre 6 talussos o trinxeres per tal d'estabilitzar-les. Altra de les actuacions és l'adequació de 4 trams en corba i un terraplé.

Durant les obres, el tren no pot circular i s'ha donat el servei de bus que fa el mateix viatge. Concretament hi ha dos autobusos per cada tren que hauria d'eixir des d'Alcoi o Xàtiva. Aquesta obra en la qual s'ha invertit més de 5 milions d'euros augmentarà la seguretat, ja que "es suprimeixen 11 limitacions de velocitat" i això suposa que "es reduïsca el temps en 10 minuts".

Més inversió en el segon semestre del 2017

Les estacions d'Alcoi i Ontinyent es milloraran en el segon semestre del 2017. Moragues així ho ha confirmat i es dotarà a aquestes estacions de "més seguretat".

Acompanyant a Juan Carlos Moragues, han estat diputats nacionals i autonòmics, alcaldes i regidors de les nostres comarques. El Delegat el govern ha destacat la "importància de la línia", ja que "integra el nord d'Alacant i sud de València" i és una "demanda dels alcaldes de la zona". També ha volgut agrair a ADIF la "urgència en les obres".