El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tribunal de la Comunitat Valenciana obliga a reemborsar les ajudes a un jove dependent de Cocentaina

El Tribunal de la Comunitat Valenciana obliga a reemborsar les ajudes a un jove dependent de Cocentaina
El xic de 18 anys està diagnosticat amb una paràlisi cerebral

El Tribunal de la Comunitat Valenciana obliga a reemborsar les ajudes econòmiques a un jove de 18 anys dependent de Cocentaina diagnosticat amb una paràlisi cerebral. Aquestes ajudes li van ser retallades en 2012

Pau Agulló és un xic de Cocentaina dependent de 18 anys amb una paràlisi cerebral que ho manté ancorat en una cadira de rodes i li impedeix realitzar cap activitat bàsica quotidiana. L'atenció que deuen rebre aquestes persones és de 24 hores al dia i els seus pares són els encarregats de fer-ho. Segons ells, Hipòlit i Carme, "és fonamental per a poder sobreviure dins d'una societat plena d'obstacles, tant físics com socials”.

La situació d'aquesta família com de tantes altres que estan en la mateixa situació, van veure l'any 2012 com el Govern valencià retallava part de l'ajuda econòmica corresponent al cuidador o cuidadora no professional dins de l'entorn familiar, que a més deixava de cotitzar a la Seguretat Social. Per aquest motiu, el pare de Pau, Hipòlit Agulló, va decidir posar en mans de la justícia un recurs contra la Conselleria de Benestar Social de la Comunitat Valenciana.

Anys després, la seua advocada els va comunicar la sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que obliga a reposar les ajudes de cuidador no professional des de 2012, quan els van ser retallades.

Per aquesta família, és una gran notícia, però, per a ells el més important és “el reconeixement moral i el fet que es tracta d'una sentència que pot crear jurisprudència”. "El fet que es reconeguen els drets i puga servir perquè la societat es mentalitze que, governe qui governe, aquests drets per a persones tan vulnerables com el nostre fill, que depenen d'una persona 24 hores al dia...no haurien de jugar amb aquestes coses i estar ací amb el que marque la llei".

Aquesta família encara no saben la quantitat que els reemborsaran, però per a ells ha sigut un gran regal de Nadal.