El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tribunal Suprem no accepta el recurs d'Ortiz, que haurà de tornar 1,5 milions d'euros pel Bulevard d'Alcoi

Zona per on estava previst que passara el Bulevard Nord d'Alcoi
El consistori es mostra molt satisfet perquè "el bulevard no costarà diners als alcoians"

Són els diners que l'ajuntament ja havia pagat a Ortiz per rescindir el contracte de construcció del Bulevard, tal com establia una sentència a favor del constructor. Però el TSJ ha donat la raó al consistori i el Tribunal Suprem no accepta el recurs d'Ortiz, així que finalment haurà de tornar eixos diners als alcoians.

El constructor Enrique Ortiz finalment haurà de pagar al consistori alcoià un total d'1,5 milions d'euros més interessos per la rescissió del contracte del Bulevard. La sentència que condemna al constructor alacantí ja es ferma després que el Tribunal Suprem no haja acceptat el recurs de cassació que el constructor havia interposat. Segons expliquen des del consistori, el Tribunal Suprem "confirma que el contracte es va rescindir per causes imputables a l'empresa constructora, que va presentar un projecte amb nombroses deficiències i que no es podia executar".

El projecte del Bulevard es va aprovar l'any 2011 sota un govern popular a la ciutat. En arribar els socialistes al govern consideraren que el projecte, "amb informes tècnics en contra, havia sigut molt contestat per la ciutadania, tenia greus deficiències tècniques i suposava un negoci ruïnós per a l'Ajuntament en plena crisi econòmica". Així, es va rescindir el contracte, decisió que Ortiz va impugnar als tribunals. En un primer moment se li dóna la raó a Ortiz, i l'any 2015 i es condemna a l'ajuntament a pagar 4,2 milions d'euros al constructor per rescindir el contracte. Però el Tribunal Superior de Justícia en l'any 2017 anul·la la sentència i dóna la raó al consistori, que fins a eixe moment havia pagat ja més d'un milió d'euros i un aval de 500.000 euros. Ortiz ha recorregut aquesta sentència del TSJ però el Tribunal Suprem no l'ha acceptada a tràmit, per la qual cosa, la sentència del TSJ ja és ferma. Així les coses, Ortiz haurà de tornar el més d'un milió i mig que l'Ajuntament l'havia pagat per rescindir el contracte. El consistori s'ha mostrat molt satisfet perquè "el bulevard no costarà diners als alcoians"

Fins ací l'embolic judicial per aquesta obra projectada a la capital de l'Alcoià. Si el Bulevard, tal com estava plantejat o d'una manera diferent, s'acaba construint, és una altra història.