El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Tribunal Suprem rebaixa la pena de Roberto López pel cas CAM

L'alcoià Roberto López Abad

La condemna de Roberto López passa de 2 anys i mig de presó a 2 anys, i de 8 mesos de multa a 7. 
 

El TS ha confirmat la condemna als directius de la CAM, entre els quals es troba l'alcoià Roberto lópez. Però ha decidit rebaixar la pena i probablement cap d'ells entrarà en presó.

L'Audiència d'Alacant va dictar sentència en novembre del 2018 pel cas CAM, unes dietes de 600.000 euros que cobraren per una societat sense cap activitat. Es va condemnar a cinc directius de l'extinta Caixa d'Estalvis del Mediterrani, i la pena més alta va ser per al directiu alcoià, Roberto López, condemnat per apropiació indeguda a 2 anys i 6 mesos de presó i a una multa de 200 euros diaris durant 8 mesos

Doncs bé, els afectats han recorregut al Tribunal Suprem, qui ha ratificat la condemna, però sí que ha estimat parcialment els recursos pel que fa a la penalitat, on demanaven proporcionalitat, i s'ha reduït les penes de presó.

El punt està en la pena imposada a Modesto Crespo, qui fora president de l'entitat i qui va cobrar les dietes en litigi. Està condemnat a 9 mesos de presó, amb possibilitat de reducció "per la consignació parcial i compromís de pagament" de l'import que ha de tornar. Però la resta no té aquesta possibilitat per no estar condemnats a responsabilitat civil i "desestimar-se per ells el vincle de solidaritat que els fa extensiva l'aplicació de l'atenuant". Així, es considera que cal aplicar "una justícia retributiva penològica" i reclamen reduir les penes de la resta d'acusats.

En el cas de l'alcoià Roberto López la seua pena continua sent la major, perquè la sentència estima que "la seua contribució és major", i destaca "la rellevància" del seu paper per aconseguir la retribució per a Modesto Crespo. Però "no es considera suficient la motivació genèrica del tribunal per a fixar-la en 2 anys i 6 mesos", i es rebaixa a 2 anys i 7 mesos de multa, "s'aproxima a la fixada en la sentència però en adequació proporcional a la rebaixa penal abans exposada".

En adequació a la rebaixa de Roberto lópez, també s'ha rebaixat la pena dels altres condemants a un any de presó.