El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El TSJ anul·la parcialment el decret del Consell i obliga a educació a mantindre les aules concertades no renovades

Col·legis de València, Elda, Ontinyent i Alacant reprendran el concert no renovat

Cap de les resolucions emeses afecten centres alcoians, però els col·legis concertats esperen que aquestes no siguen les últimes resolucions a favor seu.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana informa que s'han acceptat parcialment els recursos de 8 centres concertats, la qual cosa suposa que Educació ha de retornar el concert no renovat amb aquests centres. En els textos, la secció quarta de la sala contenciós administratiu reconeix que la Generalitat valenciana "no està obligada a concertar", però que si opta pels concerts, ha de sotmetre's a la normativa estatal. Així, considera que la conselleria no pot "extingir-los unilateralment", i obliga a educació a renovar els concerts si els centres educatius compleixen els requisits exigits.

Per contra, la sala sí que avala a la conselleria d'educació en la decisió de suprimir concerts de Formació Professional Bàsica per falta d'alumnat matriculat. En aquest cas el tribunal considera que no es vulneren els drets de les famílies, ni es discrimina alumnes. Tampoc considera contrari a dret l'article que limita les unitats que s'han de concertar en cada curs.

Dos dels grups educatius que havien presentat aquests recursos i que compten amb centres en Alcoi són la Fundació Educativa ACI (amb les Esclaves en la capital de l'Alcoià), i l'institut dels Germans d'Escoles Cristianes La Salle, amb un centre del mateix nom a la ciutat. Però les resolucions no fan referència als centres alcoians. En el cas de la Salle parla d'estudis de cicles formatius de grau mitjà però ací és un curs de batxillerat el que està en debat. En el cas de les Esclaves parla també d'estudis de batxillerat, així que en principi aquesta decisió del TSJ no afecta directament als col·legis alcoians, tot i que cal recordar que fa poc Les Esclaves anunciaven que sí que tenien concertada de nou l'aula de 3 anys que no es va renovar amb l'arranjament, una decisió que també derivava d'una resolució judicial.

La resta de recursos acceptats són el presentat per l'AMPA del col·legi Pureza de Maria d'Ontinyent; l'Institut d'Alacant; el col·legi Gaudalviar de València; el Sagrada Família d'Elda i el Sagrada Família de València; i les interposades per la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament - Centres Catòlics de la Comunitat Valenciana i Federació Educació i Gestió de la Comunitat Valenciana; la Federació Catòlica d'Associacions de Pares d'Alumnes de València; la companyia de Maria Marianistas i associació de pares del col·legi la Nostra Senyora del Pilar de València; i la fundació educativa Santo Domingo i l'associació de pares del col·legi la Nostra Senyora del Loreto, també a València.