El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El turisme cau un 70 per cent a Alcoi aquest estiu

Ara el sector aposta per atraure turisme comarcal i autonòmic, amb propostes diferents com la d'aquest cap de Setmana per al Dia Mundial del Turisme.

Això pel que fa a les visites individuals a l'Oficina d'Informació, perquè no hi ha hagut turisme de grups. Els més perjudicats han sigut els Hotels, i el tipus de turisme el de bicicleta. Sí que s'han celebrat rutes guiades, tot i que amb grups reduïts i per tant, menys ingressos. Per contra, els locals de restauració que han estat oberts sí que han tingut bon estiu. 

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, diu que les visites a l'Oficina d'Informació Turística d'Alcoi han caigut de manera important en els últims mesos. No hi ha hagut visites de grups com ara l'IMSERSO, i les visites individuals són un 70 per cent menys que l'any passat. Són les xifres de les quals disposen, perquè no tots els turistes que visiten Alcoi passen per la Tourist Info.

El tipus de turisme més afectat ha sigut el de bicicleta, perquè atreia turistes del nord d'Europa que ara no han viatjat a Espanya. Però sí que s'han fet rutes per la ciutat i el seu entorn natural, tot i que les empreses de guies han vist reduïts els seus ingressos per les limitacions d'aforament. Les rutes continuen actives en els pròxims mesos, amb reserva prèvia per tal de garantir la seguretat dels assistents. 

Pel que fa al sector, s'ha vist afectat per desigual. Els Hotels són els més perjudicats, i fins i tot alguns tancaren en juliol per no tindre reserves. Per contra, segons explica Zamorano, la restauració no s'ha vist tan afectada, i els que han obert en agost "no ho han notat".

Per a superar aquest moment, el sector aposta per atraure turisme més pròxim, autonòmic o de les comarques, i amb propostes diferents com la que s'ha previst per aquest 26 i 27 de setembre en el Dia Mundial del Turisme