El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El turisme de congressos deixa en Alcoi un impacte econòmic de 9 milions d'euros en 3 anys

Últim congrés Smart City a l'Àgora. Imatge facilitada per l'Ajuntament d'Alcoi
En els últims 3 anys s'han fet 625 congressos a Alcoi, amb l'assistència de 70.000 persones

Del 2015 al 2017 s'han celebrat a Alcoi 625 actes que s'inclouen dins del turisme de congressos, i que han atret 70.000 persones. Ha sigut una aposta de la regidoria de turisme en aquesta legislatura, que ara es felicita pels resultats.

Són les xifres estimades per part de la regidoria de turisme sobre l'impacte que ha tingut el turisme de congressos a la ciutat en els últims tres anys. Del 2015 al 2017 Alcoi ha acollit un total de 625 congressos que s'inclouen dins el turisme MICE (de les segles en anglés de Reunions, Incentius, Congressos i Esdeveniments), i pels quals han passat 70.000 persones.

L'informe MICE de la Comunitat Valenciana del 2015 estima que cada congressista està una mitjana de 3,1 dies en la ciutat acollidora de l'esdeveniment, i amb una despesa de 42 euros al dia, sense incloure l'allotjament. A açò cal sumar altres variables com el transport o despeses en menjar i oci. Amb aquestes dades, des de la regidoria de turisme estimen que l'impacte econòmic a la ciutat dels congressos fets entre 2015 i 2017 és de 9 milions d'euros.

El turisme de congressos és tan sols una de les quatre àrees en les que treballa la regidoria, amb el turisme rural (esportiu i de muntanya), el turisme familiar i el turisme idiomàtic (sobretot amb alumnes d'intercanvi). La regidora de l'àrea Lorena Zamorano destaca les bones xifres que dóna el turisme de congressos i destaca "la important labor que estan fent els professionals del sector per a adaptar-se al turisme del segle XXI; en els últims anys hi ha hagut molts canvis i aqueix esforç es veu recompensat amb aquestes xifres".