El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El turisme d'interior demana ajudes a hostalers i augmentar el control de les mesures de la Covid-19

L'hostaleria ha notat les restriccions / AM

Els establiments d'hostaleria es troben sense activitat en localitats com Alcoi o Castalla i amb "dures restriccions d'horari i aforament" en la resta de poblacions del territori valencià.

L'Associació Turisme Alacant Interior es posa al costat de l'hostaleria, tant la que ha hagut de tancar com la que ha reduït el seu horari i aforament a causa de la Covid-19. Demanen majors controls per evitar contagis i competència deslleial. També demanden ajudes econòmiques per fer front a les "necessitats reals".

La Junta Directiva de Turisme Alacant Interior ha mantingut una reunió amb la finalitat d'impulsar accions que eviten el tancament definitiu de molts negocis. Els establiments d'hostaleria es troben sense activitat en localitats com Alcoi o Castalla i amb "dures restriccions d'horari i aforament" en la resta de poblacions del territori valencià.

Turisme Alacant Interior considera que s'ha de treballar al costat de les administracions sanitàries, turístiques i econòmiques en dos sentits. D'una banda, la prevenció per a evitar contagis que obliguen a nous tancaments i per un altre, ajudes efectives adaptades a les necessitats reals. Aquestes són, segons els empresaris, les úniques dues fórmules que permetran unes millors dades en la gestió de la malaltia i el manteniment del sector, clau en l'economia de la província d'Alacant.

L'associació també exigeix que hi haja sancions "tant a les empreses com a les persones que de manera individual no complisquen amb la normativa". Turisme Alacant Interior exigeix vigilància perquè els negocis que oferisquen menjar per a portar o servei a domicili disposen de les corresponents llicències i de les instal·lacions adequades.

L'associació que presideix Indira Amaya sol·licita ajudes per als establiments d'hostaleria obligats al tancament o a l'aplicació de mesures que compliquen la seua continuïtat. La reducció d'aforaments al 30% com a norma general impossibilita una mínima rendibilitat al treball dels negocis més xicotets.

“És moment de treballar units i que les administracions públiques s'impliquen a col·laborar amb el sector. El compliment estricte de les normes per part de tots els establiments hostalers ajudarà a controlar els contagis de covid-19 i evitarà casos de competència deslleial”, ha declarat la presidenta de Turisme Alacant Interior, Indira Amaya.

 


Per cert, que des de la Generalitat s'ha anunciat una inversió de 120 milions d'euros per al sector de l'oci, l'hostaleria i el turisme, tot i que encara està per determinar el repartiment.