El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El V Congrés Ibèric d’Ecologia del Paisatge se celebra a l’Estació Científica Font Roja Natura

L’esdeveniment comptarà amb un centener de participants i un munt d’experts internacionals i té lloc els pròxims 18 i 19 de novembre

L'encontre pretén parlar de les últimes investigacions i posar sobre la taula les tecnologies que poden aplicar-se per a millorar la planificació del territori tenint en compte la sostenibilitat, la compatibilitat d'usos múltiples d'un mateix espai i la conservació d'ecosistemes.

L’Estació Científica Font Roja Natura de la Universitat d’Alacant acull el V Congrés Ibèric d’Ecologia del Paisatge aquest 18 i 19 de novembre de 2021. L’esdeveniment comptarà amb un centener de participants i un munt d’experts internacionals.

El congrés serà online baix el lema ‘Changing landscapes and Society’ (‘paisatges canviants i societat’), títol que aplega una àmplia temàtica i que fa referència als reptes científics i socials, però també a les oportunitats que es deriven del canvi global.

L’objectiu és analitzar les investigacions més recents i les tecnologies que puguen aplicar-se en la millora de la planificació del territori des de la perspectiva de la sostenibilitat, la conservació d’ecosistemes o la compatibilitat d’usos múltiples en un mateix espai.

S’ha organitzat també un simposi sobre Paisatge i Planificació Territorial per debatre sobre els passos a seguir necessaris perquè la ciència de l’ecologia del paisatge i el marc conceptual dels serveis ecosistèmics puguen oferir un ampli ventall de solucions al desafiament de la sostenibilitat en la planificació del territori, com són la infraestructura verda o els corredors ecològics.

També s’han presentat 40 comunicacions científiques de diversos grups d’investigació.

La trobada està organitzada per l’Associació Espanyola d’Ecologia del Paisatge (AEEP), node espanyol de la International Association of Landscape Ecology (IALE- Spain), juntament amb la participació de l’Associació Portuguesa d’Ecologia del Paisatge APEP - Associação Portuguesa de Ecologia da Paisagem (IALE-Portugal).

Per a més informació, podeu accedir ací al cartell.