El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El valencià més viu en les lletres dels nostres joves

"Princesa", de Cristina Mendoza, segon premi en la categoria A, de 12 a 16 anys
Ací pots llegir les lletres guanyadores del primer concurs de Lletres de Cançons en Valencià

"Mil anys en huit flors", "Casa closa" i "Sols tu". Són els suggerents títols de les tres peces guanyadores del primer concurs de Lletres en Valencià, organitzat per les regidories de joventut i cultura de Cocentaina i la Universitat d'Alacant. Ací en Aramultimèdia t'oferim imatges dels textos guanyadors perquè pugues gaudir d'ells. Els premiats, tots joves d'entre 12 i 29 anys de la província, rebran el premi en un acte especial el pròxim 9 d'Octubre al Teular de Cocentaina.

Ja es coneix la decisió del jurat del primer concurs de Lletres de Cançons en Valencià, i en el que sis joves d'entre 12 i 29 anys han estat premiats per les seues lletres, poemes en valencià amb possibilitat de ser musicats.

El concurs està organitzat per les regidories de cultura i joventut de Cocentaina, amb col·laboració de la Universitat d'Alacant, i amb l'objectiu de promoure accions literàries en el nostre idioma, sobretot entre els més joves. En aquesta primera edició s'han presentat un total d'11 lletres, de les quals 6 han estat premiades en algunes de les categories. La regidora de promoció lingüística de Cocentaina Marcela Richart, ha valorat molt positivament la qualitat dels treballs presentats, i la implicació de joves de moltes comarques, ja que han arribat treballs de Sant Joan, Castalla, Alcoi, Muro o Cocentaina. Richart ha anunciat a més que el lliurament de premis es farà un dia emblemàtic: el pròxim 9 d'Octubre en l'escenari exterior del Teular, abans de la lectura del Manifest.

I ara sí, ací tens els noms dels guanyadors en cadascuna de les seues categories, i a la dreta, com a imatge, pots vore cadascuna de les lletres premiades. S'ha valorat la musicalitat, la correcció lingüística, l'originalitat, el tema i la presentació. En total, s'han repartit més de 1.300 euros en premis.

En la categoria A, de xiquets entre 12 i 16 anys, la guanyadora del primer premi de 200 euros és Inmaculada Sánchez Durá, amb "Sols tu". En segon lloc queda Cristina Mendoza amb "Princesa", premiat amb 150 euros.

En la categoria B, que inclou joves de 17 a 23 anys, el guanyador és Neus Francés per "Casa closa", amb 250 euros de premi. En segon lloc queda "L'hora de ser feliç" de Mélanie Aracil, amb 200 euros de premi.

Per últim, en la categoria C on entren joves de 24 a 29 anys, el primer premi és per a una preciosa lletra autoreferent de les nostres comarques: "Mil anys en huit flors", de Javier Expósito, premiada amb 300 euros. El segon premi, de 250 euros, és per a Josué Miró per "Sol d'hivern".

Des de l'organització del concurs valoren molt positivament "la gran acceptació que ha tingut i l'enfocament tan innovador que representa aquesta modalitat d'expressió literària", i asseguren que el concurs es repetirà en pròximes edicions.