El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El veïnat de l'Alcúdia reclama la urbanització de l'esplanada

  • Els veïns no volen esperar que es faça una "hipotètica urbanització" a la zona perquè els propietaris urbanitzen el carrer projectat, i volen que ho faça l'Ajuntament.
  • A la concentració han acudit una trentena de persones, veïns afectats i també representants de l'Associació de Veïns de Cocentaina, que donen suport a les reivindicacions.

S'han concentrat perquè els propietaris dels terrenys han col·locat una tanca que dificulta l'accés a la pedania, i demanen a l'Ajuntament de Cocentaina que adquirisca els terrenys i els urbanitze.

A la pedania contestana de l'Alcúdia s'han mobilitzat en protesta per la tanca que s'ha col·locat en l'esplanada que tenen al costat del poble, al costat del parc i les pistes esportives, i per on accedeixen a part de les vivendes o al cementeri. Ara per ara la tanca està oberta, però asseguren que els propietaris la tancaran en clau i aleshores l'accés quedarà tallat, tant per a veïns o gent que aparca allí, com per a vehicles d'emergència, sent un dels pocs accés a la pedania.

Des de l'Ajuntament ja han explicat que no són propietaris dels terrenys, sinó que són de dos conglomerats de socis que tenien previst construir vivendes a la zona, i que també han d'urbanitzar el vial d'accés. Es mostren sorpresos perquè es col·loque ara la tanca, dos dècades després de comprar els terrenys, però diuen que és legal perquè segons el Pla General d'Ordenació Urbana, és obligació dels propietaris mantindre "tant les parcel·les com els tancaments, en bones condicions de seguretat, salubritat i ornat". Siga com siga, des del consistori ho consideren un problema entre particulars que haurà de dirimir un jutge.

Però els veïns no es mostren d'acord i reclamen a l'Ajuntament que s'implique i solucione el problema. Reconeixen que els espais són privats però segons el Pla General d'Ordenació Urbana hi ha projectat un vial públic, i no volen esperar que s'execute "la hipotètica urbanització de casetes adossades que hi havia prevista en l'any 2008" perquè també s'urbanitze el vial. Per això, en la concentració de hui, demanen no sols que es retire la tanca, sinó que, de manera urgent, l'Ajuntament inicie els tràmits per adquirir els espais lliures i execute les obres per fer un carrer en condicions.