El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El veïnat de Xixona es bolca en la confecció de material sanitari

Voluntària confecciona una bata de protecció a partir d'una bossa de brossa.

L'Ajuntament de Xixona està realitzant les gestions perquè a la fi d'aquesta setmana es puga iniciar el repartiment de màscares per a tota la població.

Una xarxa de mig centenar de voluntaris s'ha coordinat en Xixona per a confeccionar material de protecció per als serveis sanitaris. A més, empreses i professionals del municipi han donat importants quantitats de recursos per a la prevenció.

L'Ajuntament de Xixona està duent a terme les tasques de coordinació del treball del més de mig centenar de voluntaris que estan, de manera desinteressada, cosint bates i mascaretes, o fabricant pantalles anticontagi. El consistori s'ocupa tant de col·laborar en el subministrament dels materials necessaris com del lliurament a la seua destinació a través del personal i els mitjans municipals.

La regidora de Serveis Socials, María Teresa Carbonell, ha volgut agrair "la gran tasca dels treballadors municipals i la solidaritat dels veïns de Xixona, que estan posant el seu granet d'arena per a protegir als qui estan en primera línia de la lluita contra la pandèmia". L'edil ha destacat el paper de dos xixonenques, Isabel Gerez i Carolina Oliver, "que s'estan encarregant d'ensenyar i organitzar a desenes de costureres a cosir màscares i bates de protecció".

Donacions d'empreses

De la mateixa manera, nombroses empreses i professionals han donat material de protecció "cadascú segons les seues possibilitats", per a subministrar-ho als qui ho necessiten, donant prioritat al personal sanitari, a la Policia Local i Guàrdia Civil, als treballadors del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament i als cuidadors de persones dependents.

María Teresa Carbonell destaca les donacions realitzades per l'empresa Subministraments Industrials Xixona, S.L., que ha contribuït amb 1.500 màscares sanitàries i 50 màscares FFP3, al costat de 7.050 guants d'un sol ús i 800 fundes per a sabates. Així mateix, la mercantil Adaptem Group ha donat 180 pantalles anticontagi.

Entre la resta d'aportacions, cal comptabilitzar màscares de protecció, gels hidroalcohòlics, guants i altres materials cedits per empreses i professionals de Xixona com Francisco José Raya, Federico Gastón, David Sirvent, Álvaro Sabater, Javier Porta, Marcial Hernández, Pablo Garrigós Ibáñez, Pintures Villegas, La Cabanya i Centre Dental Xixona. Per part seua, El Taller de Tomás ha contribuït realitzant la desinfecció dels vehicles de servei públic mitjançant alta temperatura.