El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El veïnat del nucli antic de Cocentaina reclama solucions a la situació del barri

Han constituït una plataforma veïnal des d'on volen impulsar "un projecte seriós, concret i realista perquè Cocentaina torne a tindre un nucli antic on voler anar a viure".

Els veïns del Nucli Antic de Cocentaina s'han conformat en plataforma veïnal per tal de reclamar millores en el seu barri i impulsar un projecte de regeneració a llarg termini. Volen que les autoritats que vetlen pel compliment de les ordenances sobre edificis abandonats, ja que asseguren que s'ha incrementat l'ocupació. També expliquen que hi ha hagut un increment "d'insalubritat, rates, robatoris i despreniments".

"Ens trobem amb uns barris històrics que s’han llançat a perdre per la falta de solucions reals al problema existent", expliquen des de la plataforma veïnal del nucli antic. "Ningú ens imaginaríem una Cocentaina sense el Palau Comtal, l’església de Santa Maria o l’antiga muralla de la població. Aquests béns de rellevància local estan situats al costat de béns immobles que estan en, molts casos, en estat de ruïna o a punt de ser declarats en ruïna. Hi ha veïns i veïnes que estan vivint al costat de cases que estan per a tombar i en estat d’abandó total, un fet que denigra aquests barris i els converteix en un focus de problemes de seguretat".

Els veïns han penjat pancartes pel barri