El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El volum de negoci de la Fira Tots Sants de Cocentaina ha estat del 40% respecte a una edició habitual

Els expositors agrícoles han sigut uns dels que han rebut major nombre de visitants / FTS

Els sectors de motor, agricultura, indústria i alimentació han sigut els que han rebut major nombre de visitants

12 milions d'euros de valor de producte exposat, 5.600 visites als comerços o 144.051 visites a la web firadecocentaina.org . Aquetes són algunes de les xifres que ha oferit l'organització de la Fira de Tots Sants de Cocentaina que ha tingut una durada d'un mes durant aquest atípic 2020.

La Fira de Cocentaina 2020 tanca la seua especial 674a edició amb un balanç molt positiu tant per part de l'organització com dels expositors participants. El certamen ha aconseguit un volum de negoci del 40% respecte a una edició de fira habitual. Aquesta xifra repercuteix en la seua majoria en sectors concrets com el motor, l'agricultura, la indústria i l'alimentació que són els que han registrat un major nombre de visitants en els establiments d'aquestes tipologies.


Els sectors de motor, agricultura, indústria i alimentació han sigut els que han rebut major nombre de visitants, uns paràmetres que coincideixen amb els que habitualment s'han registrat en anys anteriors en el format habitual, segons els organitzadors.

Les exposicions i l'oferta cultural també han sigut presents en aquesta edició, encara que amb menys força a causa de la situació sanitària actual. Deu exposicions compostes per vint-i-quatre artistes locals han donat vida a aquest important pilar del certamen que espera tornar amb més força en la pròxima edició, ja que en les activitats programades únicament s'han pogut acollir a 1.034 persones i 450 en les mostres artístiques.


Els canals i vies d'informació online de la Fira han vist reforçada la seua activitat, la web de l'esdeveniment ha registrat 144.051 visites i les xarxes socials han incrementat en alguns casos les seues impressions un 24% com és el cas d'Instagram.


L'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha recalcat “l'esforç de tots, organització i expositors per a sumar un any més a la nostra històrica Fira,; s'ha celebrat en una situació complicada i atípica ja que tots hem trobat a faltar l'ambient de Fira als nostres carrers, però s'han obtingut altres vies per a fer encara més potent aquest esdeveniment i el que és més important s'han recollit propostes per a mantindre viva la flama durant tot l'any, propostes en les quals l'Ajuntament continuarà treballant perquè a poc a poc puguen modelar-se i fer-se així realitat”.


La regidora de Fira de Cocentaina, Eugenia Miguel, ha assegurat que “tots els expositors han realitzat apreciacions positives, tant si el nivell de venda ha sigut positiu com si ha sigut més fluix, han acollit molt bé el format i cosa que és més important, han fet un buit en els seus establiments perquè la Fira fóra una realitat”. Ha puntualitzat que “els expositors asseguren que pertànyer a la Xarxa de Comercial d'Expositors Oficials FTS els dóna un valor afegit tant a la seua empresa com al seu producte pel que es fomentarà que aquesta xarxa comercial i empresarial romanga durant tot l'any i fins i tot s'estenga per tot el territori nacional”.