El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El voluntariat mediambiental no coneix d'edats

Vora 50 voluntaris de totes les edats han emprat part de les seues vacances vetllant per la integritat de les nostres serres. ARAMULTIMÈDIA ha volgut conéixer l'experiència d'un d'aquests grup d'amants de la natura, i s'ha desplaçat al Mas de la Safranera, en la Font Roja, on durant una setmana els voluntaris realitzen tallers i tasques de vigilància.

Cada grup de voluntaris s'allotja per torns d'una setmana al Mas de la Safranera, així fins a completar les 50 persones que al llarg de juliol i agost han participat en la iniciativa. L'últim d'aquests grups ha estat coordinat per Andrea Vañó, qui ens ha explicat que els voluntaris són "gent molt conscienciada que busca ampliar la seua formació en matèria d'educació ambiental".

Durant els matins, els integrants del grup realitzen sessions d'educació ambiental, així com tallers de diferents tipus: de fauna, geologia, plantes medicinals, cartografia i orientació. Ja de cara a la vesprada, mamprenen tasques de vigilància pel parc de la Font Roja, tant en punts fixos com en punts mòbils. Al vídeo hem pogut enregistrar un d'aquests tallers, en el qual els participants han elaborat uns menjadors biodegradables per a ocells.