El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

El periodista Juan Enrique Ruiz serà el candidat del PP a Alcoi

El periodista Juan Enrique Ruiz serà el candidat del PP a Alcoi

Aquest dijous serà presentat als afiliats en un acte en l'Hostal Savoy a les 19:45

Més informació

El periodista Juan Enrique Ruiz serà el candidat del PP a Alcoi

El xicotet comerç de Cocentaina, satisfet amb la rendibilitat que li dóna la Fira de Tots Sants

Jordi Vañó

Això sí, reclamen major flexibilitat pel que fa a les legislacions locals i autonòmiques per adaptar els comerços a les característiques del centre històric.

Jordi Vañó, president dels comerciants de Cocentaina, entitat associada a la Patronal comarcal FEDAC, lloa les virtuts de la Fira de Tots Sants, a la que qualifica de gran aparador per als establiments xicotets repartits per la localitat.

Vañó defensa la Fira com un aparador dels productes dels xicotets comerciants, perquè tot i que no experimenten grans vendes durant eixos dies, sí que perceben que setmanes després, els qui van visitar els seus establiments, tornen tranquil·lament a comprar.

Vañó sosté que “és molt interessant per a nosaltres rebre mig milió de persones en pocs dies, que coneixen els nostres establiments i comproven les nostres virtuts, unes virtuts que no són unes altres que l'especialització i la personalització en el tracte a la clientela”.

Al xicotet comerciant la Fira li aporta copiosos beneficis, no solament econòmics a curt termini durant els dies en els quals se celebra, sinó també a mitjà termini. Segons Vañó, “ens visiten persones de totes les comarques properes; des de València fins a Alacant, molts de La Safor, Alcoi, Xàtiva… que entren a les nostres tendes i comproven que oferim qualitat de servei i de productes. I igual aquells dies no ens compren, però hem comprovat que poc temps després tornen a les nostres tendes”.

 

L'exemple de Toledo

Tot i els beneficis de la Fira, Vañó reclama flexibilitat a les Administracions pel que fa a les normatives urbanístiques i posa com a exemple Toledo.

Segons Vañó, “des de l'Ajuntament es fa tot el que pugues per a promocionar i millorar el certamen. Autobusos-llançadores, zones d'aparcaments, exposicions, etc, però cal reforçar la imatge del Comerç i també que potenciar el seu creixement i la millora dels seus serveis des de l'Administració, siga local o autonòmica”.


Toledo, una localitat que és capaç d'adaptar les seues normatives urbanístiques a les necessitats dels comerços i establiments, encara que es troben en el centre històric. Vañó és categòric en dir que “cal adaptar les normatives per a obrir i millorar locals, perquè en cas contrari, ens trobarem centres històrics amb una decoració uniforme de cartells d'‘Es ven’ o ‘Es lloga’.

Per últim defineix el Comerç i l'hostaleria com un dels més especialitzats de les Comarques i que més activitat econòmica genera. Segons el president dels comerciants, “l'activitat que tenim és més pròpia de grans ciutats, pel tracte que dispensem, per l'especialització. Però també gràcies a la restauració, que atrau possibles compradors. Rara és la setmana que un restaurant no convoca un esdeveniment, o organitza un concurs de tapes.”