El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Xicotet ja espera la Trilogia en Santa Maria

Nombrosa participació en la Processó del Trasllat

La figura del 'Xicotet', el Sant Jordi més volgut entre els devots, ja reposa en Santa Maria. Huit festers de les filaes de càrrec l'han transportat al muscle des del seu temple en el que es coneix com la processó del Trasllat o dels ciris. Dels ciris perquè centenars de festers i festeres l'acompanyen amb un ciri encés. Si llevem entradetes i el Tridu, és aquest l'últim acte oficial abans de la Trilogia festera.

Juanjo Valls, Sant Jordiet 2018 per la Filà Mudèjars, ha presidit la processó del Trasllat. Un acte curt però molt emotiu que arranca a les 20 hores des del temple del Patró i que acaba una hora després en Santa Maria. Amb aplaudiments i l'himne de la Festa ha entrat la imatge del 'Xicotet', portada per quatre festers dels Verds i quatre dels Navarros, filaes amb capitania.

Davant d'ells, l'Assemblea de l'Associació, la corporació municipal i per suposat, els quatre càrrecs: Jose Jornet (Navarros), Jorge Vaquer (Verds), Josele Calbo (Tomasines( i Santi Carbonell (Magenta). 

Als aplaudiments els ha seguit el prec del vicari, José Luis Llopis, qui ha demanat els alcoians i alcoianes que gaudisquen de la Festa que se'ls ve damunt. L'hime al Sant Patrò ha tancat una xicoteta cerimònia que molts pocs coneixen.

 Galeria de fotos en FACEBOOK

La imatge del 'Xicotet' descansarà en Santa Maria fins el dia de Sant Jordi, quan tornarà a sa casa.

Dimecres, dijous i divendres, a Santa Maria, se celebrarà el Tridu religiós a les 20 hores per donar pas a la Trilogia.