El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Xorret de Catí de Castalla tornarà a ser el repte dels ciclistes en La Vuelta este 2023

El port del Xorret de Catí.

Serà el dissabte 2 de setembre.

Desnivells del 20 per cent i un entorn únic fan del Xorret de Catí el final d'etapa perfecte.

Les nostres comarques acolliran el pas dels ciclistes en la 78 edició de La Vuelta d'este 2023, concretament el 2 de setembre en una etapa entre Dénia i Castalla.

És un dels finals "més emblemàtics i tradicionals, l'alt del Xorret de Catí en Castalla", diu el president de la Diputació Carlos Mazón, "un escenari molt apreciat per tots els aficionats al ciclisme pel sobreesforç que han d'afrontar els corredors per poder arribar al cim". El port de muntanya per arribar al paratge del Xorret de Catí és ja un clàssic en la competició espanyola, amb un ascens dur però en un entorn únic. I la muntanya que ofereix Castalla contrastarà amb l'inici de l'etapa, en un dels punts més coneguts de la Costa Blanca, Dénia.

a Vuelta a Espanya s'iniciarà enguany el 26 d'agost en Barcelona, i conclourà el 17 de setembre en Madrid. Les diferents etapes es presentaran de manera oficial en un acte el pròxim 10 de gener a Barcelona.

Des de la Diputació valoren la repercussió mediàtica que té el pas de la cursa per la província, i que atrau un miler de periodistes de tot el món i es retransmet en directe per diferents canals nacionals i internacionals. A més, la jornada a les nostres comarques serà cap de setmana, concretament dissabte, "afavorira que la seguisquen un major nombre d'espectadors, tan in situ, des de les nostres carreteres, com en la retransmissió televisiva", diu Mazón.