El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Biri-Biri, famós pel seu sabor "paregut" a un conegut medicament

El Biri-Biri

També penses que el Biri-Biri sap com el Dalsy?

Mitjans de comunicació de tota classe s'han fet ressò de la notícia: un licor alacantí arrasa en determinades zones, tot perquè a la gent li recorda al sabor del Dalsy, un medicament per a xiquets. No és altre que el Biri-Biri.

Durant els últims dies, el Biri-Biri ha estat en els titulars de mitjans nacionals de tota classe, com el Huffington Post. La VanguardiaOkdiarioEl Español o La opinión de Murcia, per citar alguns exemples. També corre per Whatsapp l'àudio d'un programa de ràdio on es parla del licor alacantí que arrasa en algunes zones, sobretot a Madrid, per la seua similitud en sabor amb el Dalsy, l'Ibuprofèn en xarop per a xiquets. I a les xarxes socials el tema és molt comentat, com aquest tuit que compta amb més de 1.800 respostes i quasi 7.000 retuits. 


No és la primera vegada que passa. L'estiu passat, també en juny, un fil en Twitter donava a conéixer l'existència del licor alcoià, el Biri-Biri, i també es van fer ressò alguns mitjans com 20Minutos o Cadena100, tot i que no de manera tan extensa com enguany. 

Des de Licores Sinc asseguren que "no estem vinculats de cap manera a aquesta notícia, i per descomptat, no és una campanya de màrqueting llançada per nosaltres. Som conscients del producte que elaborem i les restriccions en matèria de publicitat a les que estem sotmesos, així com el compromís amb la societat per fer del consum dels nostres productes un consum responsable i per a disfrutar".

Això si, agraeixen tots els comentaris positius, "a tots els que ho han tastat i l'aprecien pel seu sabor tan particular", i asseguren que continuen treballant per fer arribar el Biri-Biri a tots els que ho demanden. 

Des de Licores Sinc també ens recorden l'origen d'aquest licor alcoià, per a qui s'haja perdut la història. Tot va començar en els anys 70, en un conegut bar d'Alcoi, el Bar Las Vegas. El propietari del bar havia adquirit una compra gran d'un licor similar, però que no es consumia; així que va decidit barrejar-ho amb xarop de taronja, fent que el licor tinguera èxit. Els clients, a més de beure el nou licor, emprenyaven el propietari del bar, seguidor del Real Betis Balompié, així que batejaren la nova beguda Biri-Biri, el malnom d'un jugador del Sevilla C.F en eixe moment.

Com la demanda de Biri-Biri continuava, Licores Sinc es va encarregar de la producció, amb una recepta pròpia que és el licor que es comercialitza ara i que té èxit en diferents zones d'Espanya. De fet, des de Licores Sinc confirmen que és un dels productes estrela del seu catàleg. La marca està registrada des de l'any 1990, i es fabrica de la mateixa manera des de fa tres dècades