El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El CEEI Alcoi incrementa els seus beneficis un 60 per cent

Jesús Casanova, director del CEEI Alcoi - València, amb el gerent de la Mancomunitat Manolo Gomicia, i la directora de l'IVACE Júlia Company.

El CEEI Alcoi – València ha incrementat els seus ingressos en un 21 per cent al 2018. Gran part d'aquest increment prové del CEEI d'Alcoi, on l'augment ha sigut del 60 per cent. S'ha passat de 28.000 euros ingressats el 2017; fins als 45.000 del 2018.

En 2018 han ajudat a la creació de 15 noves empreses, i han col·laborat puntualment amb altres 15. A més, pel lloguer d'espai i diferents servicis han ingressat 45.000 euros, la qual cosa ajuda a l'autofinançament de l'entitat.

En l'any 2018 el CEEI Alcoi ha ingressat un total de 45.000 euros pel lloguer de mòduls empresarials i diversos servicis. Suposa un increment del 60 per cent respecte del 2017, quan s'ingressaren 28.000 euros. I sobretot, suposa una millora respecte a l'autofinançament, motiu que va obligar a la seua fusió amb el CEEI València a finals del 2016.

Són xifres que s'han donat a conéixer en el balanç del 2018 per part del CEEI Alcoi. El seu director, Jesús Casanova explica que ara per ara tenen ocupat el 65 per cent de l'espai, i 16 dels 26 mòduls empresarials. Cal tindre en compte que l'any passat es va incrementar en 300 metres quadrats l'espai del CEEI, amb 10 nous mòduls empresarials; sense aquesta ampliació el CEEI no haguera pogut donar cabuda a tots els empresaris interessats.

I més xifres. Gràcies al CEEI, en 2018 s'han posat en marxa 15 empreses, i amb altres 15 s'ha col·laborat de manera puntual i "seguim la seua consolidació i creixement". L'any passat es feren un total de 70 activitats per a emprenedors, a les que assistiren més de 1.200 persones. Ací s'inclou, per exemple, el FOCUS PIME de robòtica que va acollir el campus d'Alcoi de la UPV. Enguany l'assistència global a les activitats ha sigut lleugerament menor, enfront de les més de 1.300 de l'any passat, però Jesús Casanova explica que es deu al fet que s'han fet moltes més activitats fora del CEEI Alcoi i en diferents pobles, on l'assistència és menor però la necessitat d'assessorament igual. "L'expansió cap al territori, que ens havíem plantejat s'ha aconseguit plenament", assegura Casanova. Fins i tot s'han traspassat les fronteres de les nostres comarques i s'han fet activitats a Gandia, amb un altre FOCUS PIME, o s'ha signat un conveni amb l'Ajuntament d'Albaida.

 

Presentació del balanç 2018 del CEEI Alcoi

 

Una altra xifra a destacar és el ressò del portal empresarial valencià Emprenemjunts, que ha vist com les visites d'usuaris únics des de les nostres comarques han crescut en un 30 per cent, passant de 113.000 a 147.000. En xifres globals, les visites generals des de les comarques centrals al portal superen les 317.000. El 2018, s'han activat 114 noves empreses al portal, que se sumen a les 134 que s'activaren l'any passat. En total, ja són vora 400 les empreses que formen part del portal Emprenemjunts, on aconsegueixen visibilitat internacional. Perquè Emprenemjunts té en total 6.200 empreses registrades amb 33 milions de visites, la qual cosa suposa una mitjana de 600 visites per empresa.

El CEEI manté una estreta col·laboració amb diferents entitats de la zona, com les patronals, la Cambra de Comerç, el campus d'Alcoi de la UPV, el consorci de les comarques centrals i diferents ajuntaments. Des de la Mancomunitat, el seu gerent Manolo Gomicia diu que els resultats d'aquesta col·laboració són molt encoratjadors, "l'esforç comú ha de donar bons resultats. I és importantíssim per al territori que l'emprenedor, si vol, no es moga del seu territori, de Banyeres o Beniarrés". Gomicia diu que treballen en més novetats per als pròxims anys, com una col·laboració més intensa amb la patronal FEDAC per implicar el món empresarial.

Des de l'IVACE, que subvenciona part de les activitats del CEEI, també s'han mostrat molt satisfets pels resultats d'aquests dos anys després del renaixement del CEEI. La directora de l'IVACE Júlia Company, diu que "quan vam plantejar la fusió era una operació amb cert risc que no sabíem si anava a funcionar. Però era necessari abordar aquest risc i en un breu període de temps s'han vist resultats positius". Company reivindica el paper dels emprenedors com a "creadors de riquesa. Emprendre no és un camí fàcil i el paper de les administracions públiques ha de ser posar a disposició tots els recursos i servicis necessaris".