El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El JOOP torna a Alcoi per motivar a joves que han abandonat els estudis

CCJ / Ajuntament d'Alcoi

És el 4t any que Alcoi participa en el programa

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament d'Alcoi participa, per 4t any, al programa jove oportunitat (JOOP). Aquest curs començarà el 6 d’abril i finalitzarà al juny i ara es busquen els candidats per participar en el programa.

JOOP és un programa dissenyat i organitzat per l'IVAJ per a motivar i orientar a joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis. Actualment s’està fent el procés de selecció de participants en la nostra ciutat, amb entrevistes a persones derivades des del Departament d’Orientació dels Centres Educatius i Serveis Socials. Si alguna persona jove està interessada a participar pot inscriure’s a través del correu joventut@alcoi.orgJOOP està centrat en joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.


L'objectiu d’aquest programa és aconseguir que completen una FP de Grau Mitjà, però, prèviament, necessitaran d'una intervenció que treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida.


Es porta a terme utilitzant una eina pedagògica com és el coaching actitudinal, en grups d'entre 10 i 15 participants. Les persones que estaran en contacte amb els joves són llicenciats en psicologia o pedagogia o bé de monitors o entrenadors del món esportiu o de l'oci educatiu.


A banda de treballar la motivació, JOOP proporcionarà orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, des d'un enfocament pràctic, visitant empreses, on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació i puguen descobrir la seua vocació. També visitaran esdeveniments esportius i culturals per descobrir que s’està fent a la seua ciutat. Per a aquelles persones joves que no hagueren acabat l'ESO, JOOP els ofereix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a l'FP de Grau Mitjà. En els casos en què no es considere viable aquesta opció, es prepararan les proves de competències clau per a accedir a Certificats de Professionalitat.


La regidora de Joventut, María Baca, explica que "és un programa fantàstic que ha tingut uns resultats molt positius en les darreres edicions i que s’està consolidant a la nostra ciutat, que té com a objectiu ajudar a persones joves que es troben en moments d’incertesa o que no han obtingut un suport adequat i, fent ús d’una metodologia dinàmica integradora i personalitzada, que potencia les habilitats i fortaleses personals, fa que molts joves en aquesta situació puguen reconduir el seu projecte de vida".