El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El Trail Solidari s'ajorna a 2021

Des del Trail expliquen que ciutadans, sanitaris, científics i forces de seguretat han fet fins ara un important esforç per controlar la pandèmia, i consideren que celebrar-lo a la tardor necessitaria unes mesures de protecció i un esforç organitzatiu "que no podem garantir com ens agradaria".

Des de l'organització consideren que ara s'ha de fer cas a investigadors i científics que aconsellen "anar en cura i ser pacients". 

El Club d'Esports de Muntanya +queuntrail ha decidit ajornar definitivament la celebració del Trail Solidari, previst per a octubre del 2020, fins a febrer del 2021. En un comunicat enumeren les moltes raons per les quals han pres aquesta decisió, i on expliquen que no poden garantir plenament les mesures de protecció de participants i voluntaris, que suposarien un esforç organitzatiu "que no podem garantir com ens agradaria". També consideren que sanitaris, treballadors i membres dels cossos de seguretat han fet un important esforç fins ara i "no podem continuar exercint més pressió innecessària".

Des del Trail Solidari expliquen que, a hores d'ara, no es pot assegurar que les grans concentracions de persones no siguen un escenari de transmissió de la malaltia. Científics i investigadors reclamen cura i paciència, i "el que hem de fer és cas als investigadors i científics". A més, celebrar el Trail en aquestes circumstàncies "desvirtuaria el caràcter festiu, reivindicatiu i solidari que el caracteritza".

I també valoren l'esforç de la població alcoiana per a contenir la pandèmia, i no volen ser motiu per a cap possible rebrot.

"Esperem que tots els aficionats i aficionades a les curses de muntanya, senderistes, col·laboradors i patrocinadors, entenguen la raó de l'ajornament de la prova i que continuen estiguen al nostre costat, donant-nos suport perquè la VIII edició, encara que uns mesos més tard, siga l'èxit d'un compromís col·lectiu", diuen des de l'organització.

Després de les vacances d'estiu s'obrira la inscripció per a la nova convocatòria. Recordem que el Trail és molt més que una cursa, ja que amb la seua organització "garantim el manteniment de la col·laboració amb la investigació amb la lluita contra el càncer".