El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Eli Aleix disputarà l'alcaldia de Cocentaina a Mireia Estepa

Eli Aleix (esquerra) amb el coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón (dreta).

L'actual coordinadora comarcal per l'Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla d'Esquerra Unida disputarà l'alcaldia a Mireia Estepa (PSPV), Jordi Pla (Col·lectiu 03820-Compromís per Cocentaina), i Ray Montava (PP).

Aleix ha sigut escollida alcaldable de Cocentaina per la plataforma Unides Podem-Esquerra Undida, tot després que ambdues formacions hagen arribat a un acord de confluència per a les eleccions municipals. La candidata és l'actual coordinadora comarcal d'Esquerra Unida, amb una llarga trajectòria a la militància política de les nostres comarques.

Des de la formació asseguren que es tracta "d'un primer pas" per anar confeccionant la candidatura a les eleccions municipals. També recorden que en els pròxims dies es duran a terme reunions de la Comissió de candidatures, per tal d'establir una proposta de l'ordre de la candidatura municipal i per a la seua posterior aprovació. Des d'EU donen les "gràcies als membres de Podem per haver facilitat aquest acord".

Rivals en la carrera electoral

Eli Aleix se suma a la llista de candidats de la resta de formacions que ja havien fet pública la seua intenció per concórrer a les eleccions. La més recent fou Mireia Estepa, que amb la majoria de l'Assemblea Local del PSPV a Cocentaina intentarà reeditar el seu actual càrrec d'alcaldessa. Jordi Pla és l'escollit pel Col·lectiu 03820-Compromís per Cocentaina per intentar desbancar els socialistes després de 40 anys de govern, mentre que per part del PP serà Ray Montava, president dels populars contestans des de 2017, qui ho intente.