El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Eliminades les restriccions d'aigua a Alcoi

Aqualia anuncia que l'aigua de Santa Rosa, Batoi i la zona alta de l'Eixample ja és apta per al consum. La Iniciativa per la Gestió Pública de l'Aigua alerta que les filtracions al dipòsit de Barxell són un problema recurrent. 

Les anàlisis realitzades pel Servei Municipal d'Aigües confirmen que es compleixen tots els paràmetres, i per tant, ja no existeixen limitacions per al consum d'aigua a Santa Rosa, Batoi i la zona alta de l'Eixample. El comunicat d'Aqualia ha arribat a les 12 hores d'aquest divendres 24 de gener, i lleva les restriccions que hi havia activades als tres barris des del dimarts 21 de gener les 17.30 hores, dos dies i mig.

Les restriccions d'aigua, la informació donada aquests dies, gran part per xarxes, i la manca de solucions més enllà d'esperar a nou avís, ha generat una allau de crítiques en xarxes socials. Sobretot molts dubtes perquè l'aigua no es podia utilitzar, però no es donava alternativa més que comprar aigua embotellada. Així, molts veïns fa dos dies que cuinen i es llaven les dents amb aigua comprada. I en els centres educatius afectats s'han apanyat com han pogut tancant les fonts, i amb sabons que no requereixen aigua.

Una vegada passades les restriccions torna tot a la normalitat, però des de la Iniciativa per a la Gestió Pública de l'Aigua recorden que els problemes de filtracions al dipòsit de Barxell, que subministra als barris afectats, es coneixen des de fa 20 anys, "però l'empresa concessionària no ha resolt els problemes". Aqualia en el seu comunicat feia referència a una avaria elèctrica generada per la borrasca Glòria. Però des de la plataforma per la Gestió Pública de l'Aigua expliquen que ja es patiren problemes semblants el 2016, "i la repetició del problema posa en evidència la falta de manteniment adequat". També des de Guanyar Alcoi han incidit en la situació del dipòsit de Barxell