El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'Ajuntament d'Alcoi assegura que la qualitat de l'aire ja és millor al Cantó Pinyó i País Valencià

El mesurador del Cantó PInyó, imatge facilitada per l'Ajuntament

Des de l'Ajuntament asseguren que la "reducció en aquests punts no significa un augment en altres carrers"

Segons els dos mesuradors que l'Ajuntament té en aquests dos punts, "les emissions de CO s'han vist reduïdes de manera considerable", mentre que els mesuradors de la Zona Nord i Santa Rosa mantenen les mateixes xifres.

Segons les xifres oferides per l'Ajuntament, abans de la conversió del centre en zona de vianants en el Cantó Pinyó es registraven xifres entre els 210-220 µg/m³, "fregant a vegades els 250 µg/m³ de CO". Ara se situen entre els 125 i els 150 µg/m³. "A pesar que continua passant el trànsit per la plaça per a pujar a Sant Nicolau". I en el País Valencià, abans del 26 de març les xifres marcaven 170 µg/m³ diaris, i ara estan entre els 110/120 µg/m³.

Els mesuradors d'Oliver a Santa Rosa i Joan Gil Albert a la Zona Nord marquen xifres entre els 180 µg/m³ i els 200 µg/m³ entre setmana, 140 µg/m³ els diumenges.

"A més cal ressaltar que aquesta reducció en aquests punts no significa un augment en altres carrers, ja que l'objectiu de la conversió en zona de vianants del centre no és desviar el trànsit de carrers com Sant Llorenç o Sant Nicolau a altres com a Casa Blanca o Sant Jaume, sinó evitar que el gran volum de vehicles que utilitzava el centre com a zona de pas per a anar a altres barris deixe de fer-ho en la mesura que siga possible, millorant d'aquesta manera la qualitat de l'aire i afavorint els desplaçaments caminant o amb vehicles no contaminants, i tot això sense perjudicar els barris confrontants com El Camí, ja que hi ha contemplades diferents mesures en la segona fase perquè aquest barri no se senta discriminat". Des de l'Ajuntament asseguren que l'increment de trànsit a aquests carrers no ha sigut tan gran com esperaven: es preveia 377 vehicles per hora en Casablanca, on s'ha arribat a 270; i en Sant Jaume esperaven 658 vehicles per hora i la mitjana és de 258 vehicles.

"Un dels objectius de la conversió en zona de vianants s'està complint i ja tenim un millor aire en el centre de la ciutat. Molts dels vehicles que utilitzaven aquest barri com a zona de pas han deixat de fer-lo i també hem de ressaltar que ara que les mesures Covid s'han relaxat i s'ha retardat el tancament de l'hostaleria i el comerç cada dia veiem a més gent passejant per aquest barri", diu el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.
 

50 multes de moment a reincidents

L'Ajuntament també diu que ja s'han interposat vora 50 sancions a persones reincidents que han circulat de manera habitual per la zona per a vianants. També assegura que pròximament s'habilitaran més punts de càrrega i descàrrega a prop de l'àmbit de conversió "per afavorir al sector serveis del Centre, encara que recordem que en cas d'un servei d'urgència es podrà accedir a l'àmbit de la conversió en zona de vianants justificant aquest accés abans de 24 hores".