El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

El recomanA'M de María Baca: Dues obres per conéixer l'altra cara de la religió

Milers de persones al món es veuen atrapades pel fanatisme d'algunes religions, que sovint demostren ser massa rígides per a adaptar-se als nous temps. La regidora María Baca ens recomana dos obres allotjades a Netflix que ens permeten apropar-nos a una d'aquestes realitats opressives, la que viuen els integrants de les comunitats de jueus ortodoxos en Nova York.

D'una banda la minisèrie de 4 capítols 'Unorthodox' ('poc ortodox', pels que som profans en llengua anglesa). És la història d'una jove que es veu obligada a abandonar la comunitat de jueus ortodoxos on viu per tal de buscar una nova vida a la ciutat de Berlín. Obra amb marcat caràcter femení, com ens recorda María, i és que es basa en la biografia de Deborah Feldman, i està adaptada a la pantalla per les cineastes alemanyes Alexa Karolinski, Anna Winger i Maria Schrader.

Si us quedeu amb ganes de més, la nostra prescriptora d'avui també ens proposa el documental 'One of us', que permet aprofundir -a través de testimonis reals- en la història de persones que han intentat fugir d'alguna d'aquestes comunitats.