El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els 13 de la corda d'Ontinyent, mai en l'oblit

  • Es completa aixi tot el procés d'exhumació, identificació i homenatge a les persones mortes en el cementiri d'Ontinyent el 15 de desembre de 1939. 

Jornada per al record i per a l'homenatge a les 13 persones que van morir afusellades el 1939 a Ontinyent a conseqüència de la Guerra Civil. Es completa així tot el procés d'exhumació i identificació d'aquestes persones a qui se'ls ha recordat fent entrega els seus descendents d'un documental commemoratiu.

Ja en desembre de 2019, coincidint exactament amb la data dels afusellaments fa 80 anys, es van entregar les restes de les 13 víctimes a les famílies en el cementeri municipal d'Ontinyent, que fins a la seua exhumació i identificació es trobaven en fosses comunes.

Aquest divendres, la consellera de Qualitat democràtica, Rosa Pérez Garijo, acompanyat per l'alcalde, Jorge Rodríguez, la corporació municipal i sobretot pels descendents dels assassinats en 1939, els han tornat a homenatjar amb el lliurament del documental 'Els 13 de la corda' i amb la visita del refugi antiaeri 'Tortosa i Delgado".

Culmina un seguit d'actes per la recuperació de la memòria històrica que s'ha reproduït en molts punts de la Comunitat Valenciana en les darreres setmanes.

Els 13 de la corda, afusellats al cementiri d'Ontinyent el 15 de desembre de 1939 foren:

José Llopis BarberàJosé Beneyto Soriano, Rafael Bataller Cambra, Enrique Ríos PerigüellLuís Mollà Rubio, Antonio Llopis Llopis, Vicente Gandia Gramage, Vicente Tormo Olcina, Ricardo Morales Espí, Rafael Vidal Martínez, José Galiana VidalEugenio Jaume Tarín i Rafael Sarrión Boronat.