El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els 38° Jocs Esportius en Alcoi fomentaran el joc net

El regidor d'Esports (esquerra) i el director general de la Unión Alcoyana (dreta) en la roda de premsa per a presentar la iniciativa.

Les proves esportives comencen aquest dissabte 19 d'octubre i tindran lloc fins a mitjans d'abril.

Alcoi tornarà a acollir la fase municipal dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana, que amb la d'enguany compleix 38 edicions. Més de 2.000 xiquets i xiquetes en edat escolar participaran en aquesta convocatòria, que enguany tornarà a tenir en compte el joc net per tal de definir la classificació final.

Així ho ha anunciat el regidor d'Esports, Miguel Juan Reig, en la roda de premsa de presentació dels Jocs Escolars, on ha incidit en què el joc net tindrà incidència en la classificació de totes les disciplines. Més enllà dels punts aconseguits al terreny de joc, els equips també podran assolir puntuació afegida pel bon comportament dels jóvens esportistes, del cos tècnic, i inclús dels pares. El regidor ha recordat que aquest és el tercer any consecutiu en què s'implanta aquest sistema de competició, encara que en anys anteriors s'ha implementat de manera puntual. Sense anar més lluny, en l'edició 37°, un dels equips amb millors resultats esportius va haver de cedir la primera posició de la classificació general per no haver complit amb les exigències del joc net.

Les proves esportives comencen aquest dissabte 19 d'octubre i tindran lloc fins a mitjans d'abril. Els primers esports a entrar en joc seran futbol sala, futbol 8 i bàsquet; posteriorment s'afegiran esports com ara tir en arc, esgrima, escacs, ciclisme... Les categories compreses van des de prebenjamí fins a juvenil, amb edats compreses entre els 5 i els 18 anys. Enguany com a novetat s'ha incorporat la categoria de tercer any de juvenil.

La Unión Alcoyana col·labora econòmicament en l'organització dels Jocs Escolars. A més de costejar part de les despeses derivades de l'organització, també aporta els trofeus de què es farà entrega. Enrique Jorge Rico Albert, director general de la Unión Alcoyana, ha incidit en roda de premsa en "l'educació en valors" que es realitza amb aquests Jocs Esportius.