El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els advocats alcoians divulguen el seu treball en el Dia de la Justícia Gratuïta

El degà dels advocats alcoians, Ricardo de la Encarnación, de blanc en el centre; acompanayt d'unj grup d'advocats d'ofici
El jutjat d'Alcoi ha acollit una taula informativa on els advocats han difós el seu treball

Un treball vocacional que no està degudament retribuït, i que és el que assegura que tots puguem "lluitar o a litigar en les mateixes armes". Aquest 12 de juliol es valora el treball dels milers d'advocats d'ofici.

Aquest 12 de juliol se celebra el Dia de la Justícia Gratuïta, i on es valora el treball dels més de 51.000 advocats que a tot el país treballen d'ofici. Els advocats alcoians s'han sumat a la campanya i han instal·lat una taula informativa en els nous jutjats, per tal d'explicar a tots "els drets i deures que els ciutadans tenen en relació a l'Assistència Jurídica, i els serveis que tenen a la seua disposició a les seus col·legials de la nostra localitat i en tots els col·legis d'advocats d'Espanya, com a entitats que presten un servei públic".

Per què, com diu el degà del Col·legi d'Advocats d'Alcoi, Ricardo de la Encarnación, "una de les coses que més unifica i que afavoreix que siguem un estat social, és el fet que tot ciutadà tinga dret a lluitar o a litigar en les mateixes armes. Si no estiguera la Justícia Gratuïta i el torn d'ofici, la diferència econòmica o d'estatus social anirien contra la igualtat". Així, de la Encarnación valora molt el treball dels advocats alcoians que se sumen, voluntàriament i per vocació, al torn d'ofici. A més a més assegura que la formació és contínua per tal d'estar d'aconseguir una "professionalitat absoluta", siga en el torn d'ofici o en els diferents Serveis d'Orientació Jurídica (SOJ). Així, a Alcoi els serveis d'atenció gratuïta funcionen molt bé, "de fet, en les bústies de queixes i reclamacions no rebem cap. Al contrari, rebrem agraïments del ciutadà".

Però malgrat el treball dels advocats, Ricardo de la Encarnación assegura que encara no està suficientment retribuït. Recorda que en anteriors legislatures hi hagueren grans retallades, i "ara l'actual conselleria de justícia fa esforços per recuperar, però parlem de recuperar coses que vam perdre en el 2005, i encara quedaria molt per arribar al 2018".

Per cert, que el degà del col·legi d'advocats d'Alcoi, Ricardo de la Encarnación, recorda la necessitat d'ampliació de jutjats que hi ha a aquest partit judicial, una antiga reivindicació del col·lectiu i que precisament ara està de nou en l'actualitat perquè conselleria està a punt de fer les peticions al Ministeri. Ricardo de la Encarnación diu que amb un nou jutjat s'aconseguiria que els jutges tingueren categoria de magistrats, una situació que ajuda a l'estabilitat dels jutges en la ciutat. Per altra banda els advocats també reclamen una delegació d'un jutjat penal, i d'un jutjat social.